Skydrive ook naar Android

Microsoft heeft een grote update uitgebracht aan Skydrive. Zo is het uiterlijk op de desktop website aangepast, er komt er een Android-applicatie en daarnaast zijn ook de presties verbeterd.

Dit liet het bedrijf weten op zijn blog.
Skydrive.com is aangepast aan het interface van Windows 8 en Windows Phone. Dit interface wordt ook wel het Metro-interface genoemd.
Ook ‘achter de schermen’ is veel gedaan aan de clouddienst. Zo is geprobeerd het sneller te maken, onder andere bij het uploaden van foto’s. Ook het doorzoeken van foto’s zou nu makkelijker moeten zijn. Naast de aanpassingen aan de prestaties, is ook de menubalk aangepast zodat bepaalde onderdelen nu beter bereikbaar zijn. Hiermee worden ook de foto’s voortaan op chronologische volgorde geplaatst. Bovendien zal de gebruiker de mogelijkheid krijgen om mappen op een gewenste manier te sorteren.
Naast een iOS- en Windows Phone-app, welke al sinds eind 2011 verkrijgbaar zijn, komt Microsoft nu ook met een Android-app. Dit zal in de komende weken gebeuren. Uiteraard zullen ook de iOS- en Windows Phone-app worden aangepast aan het Metro-interface, zo laat het bedrijf weten op zijn blog. Wanneer de Android-app en de update voor de iOS- en Windows Phone-app precies uitkomen, is niet gezegd. Maar het is mogelijk de updates binnen enkele dagen al beschikbaar zijn. Tot slot zijn trouwens ook de Windows- en OSX-app geüpdated. Snellere uploads zouden de grootste verandering zijn.
Microsoft liet weten inmiddels al 10 miljoen gebruikers te hebben van Outlook.com. Bedenk hierbij dat Hotmail een aparte dienst is. Nog niet iedereen heeft de nieuwe site gebruikt, waardoor het aantal waarschijnlijk zelfs gehalveerd kan zijn ten opzichte van het aantal Hotmail-gebruikers. Deze dienst is nu echter niet meer in gebruik. De naam zal in 2013 dan ook niet meer gebruikt worden. Outlook is het nieuwe Hotmail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in