4 juni 2014

iOS 8 uitgelicht: iMessage


Apple introduceerde in 2011 een belangrijke nieuwe feature voor de iPhone, iPad en iPod touch met iOS 5. En dat is iMessage. Deze berichtendienst is een soort uitbreiding van de standaard berichtenapp. Bij iOS 6 en iOS 7 zijn er eigenlijk geen grote veranderingen meer geweest. Echter, met iOS 8 wil Apple van de berichtendienst een echte concurrent maken voor onder andere WhatsApp.




iMessage is in iOS 8 uitgebreid met heel wat nieuwe mogelijkheden. Je kunt nu voortaan nog sneller en eenvoudiger een foto of filmpje versturen. Ook kun je nu in iMessage een gesproken berichtje versturen. Aanmaken van een groepschat is eveneens mogelijk geworden in iOS 8. En dankzij interactieve meldingen kun je waar je ook bent reageren op een berichtje zonder de app waar je bent te hoeven verlaten.



Groepschats aan kunnen maken is de belangrijkste vernieuwing voor iMessage. Het werkt trouwens niet alleen in iMessage, maar ook met mensen die sms gebruiken. Zo'n groepschat ziet er eigenlijk een beetje uit als bij WhatsApp. Als iemand een berichtje stuurt staat de naam van die persoon bij dat berichtje. Ook bij het wijzigen van de naam van de chat, wat mogelijk is, krijg je een simpele melding hiervan te zien. In de screenshot hiernaast zie je een voorbeeld. Let overigens niet op de foutmelding, vanwege het feit dat ik het bericht naar mezelf stuurde op een ander adres. Dat werkt conflicterend, waardoor je dit soort meldingen kunt krijgen.






Als we verder gaan kijken, en op 'Details' tikken, krijgen we een ander overzichtje te zien. In dat overzicht staan de deelnemers van de chat, de naam die je hiervandaan kunt wijzigen, je kunt het gesprek handmatig op 'Niet storen' zetten, zodat je geen last krijgt van een enorme lading aan berichten. Je kunt ook je locatie tijdelijk of definitief delen, of eenmalig. Tevens kun je alle ontvangen en verstuurde foto's in één oogopslag zien. Wie trouwens Snapchat kent, zal dit ook wel kennen: tijdelijk weergeven van foto's. Voortaan krijg je wanneer je een foto ontvangt of iets anders, deze voor een bepaalde tijd te zien. 







Wil je een gesproken berichtje sturen, houd dan je vinger op het microfoontje totdat je hetgene ziet dat je op de screenshot hiernaast ziet. Ben je klaar, sleep dan naar boven om het te versturen. Wil je opnieuw beginnen of toch maar geen gesproken bericht sturen, sleep dan naar links. Dus naar het kruisje toe. Hetzelfde geldt in principe voor het maken van een foto of filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten