Cegeka Groep neemt Edan Business Solutions over

Cegeka Groep neemt de ERP-specialist Edan Business Solutions definitief over. Na de gebruikelijke ‘due diligence’-fase heeft de Raad van Bestuur van de Cegeka Groep groen licht gegeven, en nu heeft ook de Belgische rechtbank de noodzakelijke goedkeuring gegeven. De overname zal tegen 15 juli 2015 zijn afgerond. Alle medewerkers van Edan Business Solutions behouden hun baan en de bestaande klanten van Edan kunnen nu beroep doen op de uitgebreide diensten van Cegeka.

Cegeka Groep haalt met de overname extra expertise op het gebied van Microsoft Dynamics in huis. De Groep had na de eerdere overname van Brain Force al een sterke marktpositie voor ERP verworven in Franstalig België, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Italië en ook Roemenië en Tsjechië van waaruit de groep nearshore diensten levert. Cegeka realiseert meer dan een kwart van zijn omzet met Microsoft-technologie en heeft 350 Microsoft Dynamics ERP-experts in dienst. Dit jaar wil Cegeka nog minstens 20 Microsoft Dynamics-experts werven in België en Nederland. De Groep plant ook verdere Microsoft Dynamics-overnames en/of -partnerships in heel Europa.
“Edan Business Solutions heeft een stevige reputatie als het gaat om Microsoft Dynamics-oplossingen op maat voor specifieke branches, zoals de voedingssector, verwerkende industrie, groothandel en distributie. Die unieke expertise gaan we nu Europees vermarkten. De consultants van Edan zullen deel uitmaken van ons internationale competentiecentrum voor ERP-diensten dat voor klanten in heel Europa strategisch advies levert en projecten uitvoert. Andersom kunnen de klanten van Edan bij Cegeka terecht voor infrastructuurdiensten, voor de integratie van hun ERP met andere toepassingen, nearshore softwareontwikkeling, enzovoort”, zegt Christoph Neut, Chief Commercial Officer bij Cegeka.
“Het samengaan met Cegeka is een belangrijke stap om ons nog sterker te profileren naar onze klanten en ons beter te onderscheiden van de concurrenten. Onder de vleugels van Cegeka kunnen we onze klanten een nog breder portfolio aan ICT-diensten aanbieden en zullen we hen met onze Dynamics-expertise kunnen ondersteunen in de verschillende landen waar zij actief zijn”, zegt Cédric Van Branteghem, Director bij Edan.
Edan Business Solutions werd in 1973 opgericht en is een van origine een Gents informaticabedrijf, gespecialiseerd in de integratie van ERP-software en met name de toepassingen Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. Bij de nieuwe dochteronderneming van Cegeka zijn in België en Nederland 150 personen werkzaam. Edan heeft in Nederland een vestiging in Helmond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in