GameFly Streaming klaar voor Philips TV

Dankzij de nieuwe samenwerking met GameFly kunnen bestaande en nieuwe eigenaren van een groeiend aantal Philips Smart en Android TV’s uit 2015 en 2016 in consolekwaliteit gamen zonder een aparte console aan te schaffen. GameFly Streaming is de nieuwste toevoeging aan het omvangrijke aanbod gaming- en videodiensten met Ambilight-functionaliteit op het Android-platform van Philips.

Ambilight maakt gebruik van een reeks LED’s, gemonteerd op de achterkant van de tv, om op de wand achter het toestel een dynamische lichtgloed te projecteren die de actie op het scherm nauwgezet volgt. Het nieuwe Ambilux-model vormt de ultieme invulling van deze technologie: negen picoprojectoren laten de content tot drie meter achter het scherm zien en creëren hiermee een weergaloze game-ervaring. De Smart TV’s van Philips combineren verder een krachtige processor met een riant en uitbreidbaar intern geheugen, wat garant staat voor naadloos, soepel en snel gamen.
Vooralsnog biedt de op de cloudgebaseerde gamingdienst keuze uit 60 games, waaronder toonaangevende titels met consolekwaliteit als Tomb Raider Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders, Red Faction Armageddon, Lego Batman 3, Pacman Championship Edition, WRC4 en nog veel meer. In de loop van 2016 zal dit aanbod verder worden uitgebreid.
Philips maakt de GameFly-app en de gamingdienst in eerste instantie beschikbaar voor 21 modellen, beginnend bij de 5500-serie. In de loop van het jaar kunnen nog eens 16 modelseries via firmware worden opgewaardeerd.
GameFly Streaming is een ware aanwinst voor gamers en gezinnen: het biedt snel en eenvoudig toegang tot een divers en uitgebreid game-assortiment tegen een fractie van de prijs die er in de winkel voor de games moet worden betaald. De spellen kunnen 15 minuten gratis worden uitgeprobeerd. Ook zijn er twee maandabonnementen beschikbaar, Family en Gamer, elk voor € 9,95 per maand.
Het Family-pakket bevat relatief eenvoudige familiegames met een PEGI-rating van 12 of lager. In het Gamer-pakket zitten meer uitdagende titels met uiteenlopende PEGI-ratings. Elk pakket bestaat uit tientallen titels, die het hele jaar door periodiek worden vernieuwd.
Voor HD-kwaliteit is een internetverbinding van 8 Mbps nodig, terwijl 4 Mbps genoeg is voor SD-resolutie. De x-input-gamepad, die op de USB-poort van de tv moet worden aangesloten, is er in vijf modellen.
De latentie – vertraging in de data-overdracht –  is teruggebracht tot een niet-detecteerbare 0,1 seconde en er wordt bescherming geboden tegen packet loss, bandbreedteschommelingen en variable roundtrips.
Gamers kunnen uren achtereen spelen, zonder door advertenties te worden onderbroken. De spellen kunnen tussentijds worden opgeslagen, waarna er op ieder compatibel Philips-toestel of GameFly Streaming-apparaat verder kan worden gespeeld.
“De toevoeging van de GameFly Streaming-dienst met consolekwaliteit is het zoveelste bewijs van onze toewijding om de Philips Smart TV steeds beter te maken”, zegt Mattijs de Valk, Smart TV Business Development Manager bij TP Vision. “Onze klanten kunnen met een gerust hart voor Philips blijven kiezen, in de wetenschap dat het Smart-aanbod voortdurend zal worden uitgebreid met uiteenlopende streamingdiensten van hoge kwaliteit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in