Apple kondigt rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan

Naast een iPad Air 2-vervanger heeft Apple gisteren een nieuwe kleur gepresenteerd voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus: (PRODUCT)RED. Dit is niet zomaar een kleur, het is namelijk rood. Een deel van de opbrengst van de verkochte rode iPhones gaat naar AIDS-onderzoek. Het is de eerste keer dat een iPhone als (PRODUCT)RED variant verkocht wordt.

Qua specificaties is het nog steeds een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: met een Retina HD-display met breed kleurenweergave (P3), krachtige A10 Fusion-chip, 2 GB RAM (3 GB RAM bij Plus-model), IP67-waterbestendigheid, 12 MP camera met diafragma van ƒ/1.8 en optische beeldstabilisatie  (+ telelens op Plus-model), 7 MP FaceTime HD-camera, stereo speakers en meer.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus is nu beschikbaar in maar liefst zes kleuren: roségoud, goud, zilver, zwart, gitzwart en (PRODUCT)RED, ofwel rood. Qua opslagmogelijkheden zijn er wel een aantal beperkingen: het gitzwarte en ‘rode’ model komen alleen met 128 of 256 GB. Dat betekent dat de basisprijs voor één van deze twee modellen al meteen hoger ligt dan wanneer je een andere kleur kiest. Respectievelijk betaal je voor het 128 en 256 GB-model €879 of €989 (bij de 7 Plus is dat €1019 of €1129). Prijzig, maar daar krijg je wel een prachtig nieuw kleurtje voor terug. Want geef nou toe: dat rood ziet er toch classy uit? Bestellen kan vanaf 24 maart via de Apple Online Store.
Overigens belangrijk te vermelden is dat het niet zeker is hoe lang de iPhones verkrijgbaar zullen zijn. Naar verluidt is hier ‘zolang de voorraad strekt’ van toepassing. Dus je zult er snel bij moeten zijn, wil je een rode iPhone 7 of 7 Plus bemachtigen.
Apple heeft verder de opslagopties van de iPhone SE veranderd. Voorheen had men de keuze uit 16 GB of 64 GB, nu is dat 32 GB en 128 GB. Net als met de nieuwe kleur voor de iPhone 7 en 7 Plus geldt dat er hardware-matig niets veranderd is. Je krijgt bij de iPhone SE een 4-inch toestel met A9-chip, 2 GB RAM, 12 MP-camera met 4K video, 5 MP FaceTime HD-camera en meer dan voldoende accuduur. De smartphone is beschikbaar in de kleuren zilver, goud, roségoud en spacegrijs. Je kunt ‘m nu al in de nieuwe opslaguitvoeringen bestellen via de Apple Online Store voor €489 (32 GB) of €599 (128 GB). Dat is meer opslag voor de prijs van hiervoor.

Tom de Beer
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student netwerkbeheer, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen over alles dat met technologie te maken heeft. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master, taalfanaat en enorme fan van Céline Dion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in