Een programma verwijderen

Er zijn vast wel programma’s die je nooit gebruikt of gebruikt hebt. Wat heb je er dan aan? Ofwel, is er een mogelijkheid om ze te verwijderen? Zeker, maar de beste manier gaat wel anders dan je zelf denkt. Veel mensen denken namelijk dat rechtsklikken op het programma en dan op Verwijderen klikken helpt. Niet dus.

Ik laat, met behulp van zogenaamde screens (foto’s van wat er op dat moment op je beeldscherm te zien is), zien hoe je het beste een programma kunt verwijderen. Voor deze uitleg is Windows 7 gebruikt, maar Vista beschikt over dezelfde indeling. Bij de oudere Windows-versies worden sommige onderdelen anders genoemd, maar is ook hierbij de indeling hetzelfde.
Allereerst, klik op Start en dan op Computer. Wanneer je daar bent, klik dan op ‘Een programma verwijderen of wijzigen (zie onderstaande screen).
COMPUTER_SCREEN.png
Er verschijnt nu een pagina waarvoor bij de eerste keer na iedere keer dat je je pc opnieuw hebt opgestart, altijd even tijd nodig is voor ieder programma in de lijst staat. Zie onderstaand voorbeeld van hoe het eruit kan zien. Uiteraard hangt dit bij iedereen af van welke programma’s hij/zij heeft.
DEL_OR_EDIT_PROGRAM.png
Kies een programma dat je wilt verwijderen (let op: er kan maar één programma per keer worden verwijderd, pas hierna kun je een andere verwijderen) en klik daarna op Verwijderen. In het voorbeeld zie je dat QuickTime, een videoprogramma van Apple, is aangeklikt. Dit is slechts als voorbeeld gekozen.
COMPUTER_SCREEN-1.png
Wanneer je eenmaal op Verwijderen bij het gewenste programma hebt geklikt, volgt er in de meeste gevallen een installatieprogramma (ook wel een setup genoemd) die je door het proces leidt. Volg de instructies in die setup om het verwijderen te voltooien.
Als je nog vragen hebt, betreffende het verwijderen van programma’s, stel ze dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in