Meer doen met iTunes [Windows] (1)

iTunes is een programma van Apple, dat in korte tijd al zeer populair werd onder Mac-gebruikers. Pas veel later bracht het bedrijf, dat inmiddels al een keer de hoogste bedrijfswaarde heeft gehaald, een Windows-versie ervan uit. Sindsdien besteedt Apple ook aandacht aan Windows-gebruikers.

De Windows-versie verschilt niet zo heel veel. Wat het enige minpunt is, is dat het minder goed geïntegreerd is met het besturingssysteem dan bij Mac OSX, wat ook best logisch is. Want Mac en iTunes zijn programma’s van Apple. Het is vergelijkbaar met Microsoft Office. Dit was aanvankelijk een programma voor Windows, maar werd uiteindelijk ook als Mac-versie uitgebracht: Office for Mac. Hoewel je bij de Mac-versie alleen Word, Excel en PowerPoint kunt gebruiken (terwijl je bij de Windows-versie ook Access, FrontPage enz. hebt), blijft het een overwinning voor beide bedrijven.

iTunes is een heel uitgebreid programma dat je niet zomaar even op je duimpje leert te kennen. Er zijn namelijk features die je vaak pas tegenkomt na een grondig onderzoek. Neem nou bijvoorbeeld de minispeler. Met iTunes is het mogelijk om over te schakelen naar de zogenaamde minispeler. Hierdoor zal het iTunes-venster verkleind worden en alleen als muziekspeler dienen. Activeren hiervan kan door naar ‘Weergave’ te gaan en dan onderaan op ‘Overschakelen naar minispeler’ te klikken. Dit kan ook simpelweg met de toetscombinatie Ctrl + Shift + M. De minispeler ziet er zo uit:

Door vanaf de diagonale streepjes rechtsonderin te slepen, open je het detailvenstertje die normaal helemaal bovenaan in het midden te vinden is bij de ‘grote’ versie van iTunes. De grotere versie van de muziekspeler ziet er zo uit:

Wil je weer terug naar de volledige versie van iTunes, klik dan op het middelste knopje links (onder de sluit-knop).

Binnenkort zie je meer artikelen verschijnen over wat je nog meer met iTunes kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in