iOS 6: conclusie?

Sinds vandaag heb ik iOS 6 bèta weten te installeren op mijn iPod touch van de vierde generatie. Het werkt opzich prima. Helaas kan ik, doordat het in bèta is, niet zomaar een conclusie trekken. Er zijn namelijk al wat minpunten die ik tegenkwam;
– De iTunes en App Store worden in het ‘oude’ interface weergegeven (dit komt echter niet doordat het een bèta-versie van iOS 6 is, maar waarschijnlijk omdat ik geen Apple Dev Account heb).
– De Safari webbrowser werkt langzaam
– Op sommige handelingen wordt traag gereageerd
– Offline Reading List werkt niet (komt waarschijnlijk doordat het, volgens Apple, alleen op de iPhone en iPad werkt).
– De icoontjes van de Deelknoppen in het berichtencentrum komen voor de knoppen te staan, wat duidt op een layout bug. Dit kan verholpen worden door Engels als taal in te stellen.
– In de Muziek-app worden, bij het tabblad Albums, soms verkeerde albumfrontjes weergegeven

En dat is het tot zover wel een beetje. Er is op voorhand niks mis mee, maar als je hem instensief gebruikt, is het aangeraden te wachten tot er meer bèta’s beschikbaar zijn, bijvoorbeeld de 3e of 4e.

Als je echter toch niet kunt wachten op iOS 6, maar je bent geen ontwikkelaar, downloadt dan de bèta-versie. Deze vindt je gemakkelijk via Google (tip: zoek naar: ‘iOS 6 bèta free download’). Het kost even moeite, maar na een tijdje kun je hem vanzelf vinden.

Het installeren van iOS 6 bèta doe je als volgt: ga in iTunes naar het tabblad van je iOS-apparaat. Houdt Shift ingedrukt en klik op ‘Herstellen’ (Windows). Er wordt dan een venster geopend waaruit je de update kunt kiezen. iOS 6 wordt dat gecontroleerd bij Apple en uiteindelijk geïnstalleerd.

iOS 6 is in ieder geval een prima update. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in