iOS 6 uitgelicht: Guided Access

Accessibility. iOS 6 comes with Guided Access.
Scott Forstall, SVP iOS Software, kondigde vorige week Guided Access (begeleide toegang) aan voor iOS 6. Dit maakt het mogelijk men slechts één app te laten gebruiken of zelfs slechts één handeling.

Met Guided Access kun je, door de functie in te schakelen (bijv. met 3 keer op de thuisknop drukken, afhankelijk van wat je ingesteld hebt), men bijvoorbeeld maar één applicatie laten gebruiken. In een museum kan dit een zeer handige optie zijn. Op die manier kan er een gids worden ingesteld per onderdeel in dit musuem, waarover dan een pagina is. Het publiek kan dan gewoon scrollen door de pagina, maar niet een andere kiezen of zelfs een andere applicatie selecteren. Ook bij toetsen waar de iPad (of iPhone/iPod touch) gebruikt mag woorden voor een beperkt aantal dingen, kan hiermee worden voorkomen dat leerlingen antwoorden via internet op gaan zoeken.

Er werd nog iets aangekondigd, hoewel dit pas in het onderdeel met kleinere toevoegingen kwam: Made for iPhone hearing aids. Dit zijn door Apple-gecertificeerde hoortoestellen die verbonden kunnen worden met een iOS-apparaat. Handig voor slechthorende mensen die toch de volledige gebruikservaring willen hebben.
In de afbeelding zie je een kader om de navigatiebalk zitten. Dus interactie met de balk is nu onmogelijk. Tenzij je het wachtwoord intikt, indien dit is ingesteld.
Guided Access is onderdeel van iOS 6, welke deze herfst voor de consument beschikbaar is. Ontwikkelaars hebben al toegang tot de update, maar Guided Access blijkt hiermee nog niet te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in