iOS 6 uitgelicht: Safari

Safari. Browsing is just the beginning.

Het is inmiddels een week geleden dat iOS 6 aangekondigd werd. Er werd een flinke update voor Safari bekend gemaakt door Scott Forstall, Senior Vice President iOS Software.


iCloud Tabs
Één van de dingen waarmee Apple begon bij het onderdeel Safari, was iCloud Tabs. Het maakt het mogelijk om je tabbladen vanuit de Safari-webbrowser te openen op al je andere iOS-apparaten, Mac’s en zelfs Windows pc’s. Op die manier kun je op je Mac / pc een nieuwsartikel bekijken en deze verder kijken op je iOS-apparaat.

Full-screen browsing (iPhone en iPod touch)
Scott kondigde ook full-screen browsing aan. Dit maakt het mogelijk om op landschapsweergave een webpagina volledig weer te geven. Normaal zouden pagina’s namelijk amper te lezen zijn op die manier. Daarom is dit ook een zeer welkome functionaliteit, volgens veel iOS-gebruikers.

Offline Reading List
De laatste functie die Forstall aankondigde voor Safari in iOS 6, was Offline Reading List. Dit maakt het mogelijk om webpagina te openen vanuit je Reading List (geïntroduceerd in iOS 5), zonder dat je internetverbinding nodig hebt.

Er zijn echter nog meer functies aangekondigd, ondanks dat deze niet op Apple’s website worden vermeldt.

Één daarvan is foto’s uploaden. Tot nu toe heeft men nooit foto’s kunnen uploaden van de mobiele Safari. Met iOS 6 is dit wel mogelijk.

In iOS 6 zal Safari er alleen maar beter op worden. Want zoals Apple al zegt: browsing is just the beginning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in