Sony E3 2012

Van 4 tot en met 7 juni zijn de ogen van elke gamende wereldburger gericht op Los Angeles, alwaar dan de E3 en bijbehorende persconferenties losbarsten. NinoKil is – als vanouds – weer van de partij om jullie te voorzien van de heetste nieuwtjes, de meest verse impressies en onze belevenissen vanaf en rondom de beursvloer. Schrijf het dus in je agenda; vanaf vier juni gaat het los op Dutch-tech. Alvorens het daadwerkelijk zover is behandelen we de hooggespannen verwachtingen en de gekmakende geruchtenstromen rondom de E3 2012. In dit artikel staat Sony centraal.

Sony in 2011
Sony knalde op de E3 2011 met een aantal grote toptitels. Zo stond Uncharted 3 in de spotlights en werd een plaatsje vrijgehouden voor Resistance 3. Tezamen met games als Sly 4 en Starhawk werd de PlayStation 3-bezitters een mooi vooruitzicht gesteld.

Een andere belangrijke pijler was natuurlijk de PlayStation Vita. Sony’s nieuwste handheld werd op deze E3 volledig uit te doeken gedaan en er werden een aantal erg interessante titels voor het kleine krachtpatsertje aangekondigd. Games als Uncharted: Golden Abyss, Ruin en LitteleBigPlanet toonden aan dat de Vita tot heel wat moois in staat is.
Sony in 2012

De zekerheidjes
The Last of Us, de game van Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog, is ongetwijfeld één van de games waarmee Sony deze E3 flink gaat uitpakken. Ditzelfde geldt voor God of War: Ascension, de actievolle hack-and-slash-game waarin Kratos wederom de hoofdrol speelt. Daarnaast heeft Sony titels als Little Big Planet Karting en de party-vechtgame PlayStation All-Stars. Voor de Vita is het vooralsnog wat stiller; we weten eigenlijk alleen dat er een draagbare LittleBigPlanet in ontwikkeling is.

De geruchten/wilde speculatie
Waar is het Nederlandse Guerilla Games mee bezig en krijgen we op deze E3 wellicht meer te horen over een eventuele Killzone 4 of Kilzone Vita? We vragen ons ook sterk af of er een nieuwe Call of Duty-game voor de Vita wordt getoond, aangezien de komst van de populaire shooterserie vorig jaar nog werd aangekondigd. Sowieso moet Sony echt gaan knallen met de Vita, want nu staat het apparaat een beetje droog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in