Apple: kwartaalcijfers Q3, Mountain Lion beschikbaar

Apple heeft gisteren de kwartaalcijfers van Q3 bekendgemaakt. De verwachtingen bleken iets te hoog, maar Apple doet het nog steeds goed. Hoe goed???

iPhone’s, iPad’s en iPod’s
Apple heeft in het derde kwartaal 26 miljoen iPhone’s verkocht. Dit is een stijging van 28%. Analisteren hadden al verwacht dat het aantal tussen de 25 en 30 miljoen zou komen. De iPad verkoopt ook goed met zijn 17 miljoen exemplaren, wat neerkomt op een stijging van 84%. Bij dit product verwachtte men dat het verkoopaantal tussen de 15 en 20 miljoen zou komen. De iPod doet het helaas niet zo goed. Met 6,8 miljoen daalde de verkoop met 10% ten opzichte van het vorige kwartaal. De helft van de verkoop van de iPod is te danken aan de iPod touch.

De dalende verkoop van de iPhone is volgens Cook te wijden aan het feit dat er steeds meer geruchten naar buiten komen over een nieuwe iPhone. Men is hierdoor geneigd te wachten en hun oudere iPhone houden.

iCloud, App Store en iTunes
Men liet weten dat er momenteel 150 miljoen iCloud-gebruikers zijn. Dit is een groei van 25 miljoen (37,5%) ten opzichte van het vorige kwartaal. Ook zijn er 650.000 apps in de iOS App Store te vinden, waarvan 250.000 speciaal ontworpen zijn voor het grote scherm van de iPad. Tot slot liet Apple weten dat er 28 miljoen muzieknummers en 45.000 films in de iTunes Store te vinden zijn. De omzet van de iTunes Store (muziek, films, tv programma’s, apps etc. tezamen) steeg naar 1,8 miljard dollar. Er is 5,5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars.

OSX Mountain Lion
CEO Tim Cook kondigde gisteren ook nog iets aan dat vooral gunstig is voor Mac-gebruikers: OSX Mountain Lion (OSX 10.8). Het is een grote upgrade, met enkele functies uit iOS: iMessage (berichtendienst), Notities, Herinneringen, het berichtencentrum, Twitter- en Facebook-integratie, iCloud-integratie en meer. Ook enkele apps van Apple hebben een update gekregen dat onder andere ondersteuning voor het Retina-scherm van de Macbook Pro met Retina Display en natuurlijk iCloud-integratie.

Mountain Lion kan in de Mac App Store gekocht worden voor €15,99. Mensen die ná 11 juni een Mac hebben gekocht, die krijgen gratis een upgrade.

Al met al zijn de cijfers toch relatief gunstig voor Apple. Want aandeelhouders krijgen een dividend van $2,65, welke op 16 augustus uitgekeerd zal worden. Ook liet Apple weten een omzet van in totaal 35 miljard dollar te hebben en een nettowinst van 8,8 miljard dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in