iOS 6 uitgelicht: delen

Met de aankomende iOS-update, iOS 6, is de deelfunctie helemaal uitgebreid. In iOS 5 was al Twitter-integratie toegevoegd. Helaas beperkte deze functie zich tot de Foto’s-app, de YouTube-app, de Maps-app en de Safari-app. In iOS 6 is de Twitter-integratie wat uitgebreider, maar is ook nog eens Facebook geïntegreerd.

Apple heeft onder andere bij de App Store, iTunes en de iBookstore Twitter en Facebook geïntegreerd. Het is mogelijk om een applicatie, je favoriete songs of films, en zelfs boeken met anderen te delen. Ook kun je dit alles ‘Liken’ (Facebook).

Er is nog veel meer: Facebook is met iOS 6 ook ingebouwd in Contacten en Kalender. Dit houdt in dat al je Facebook vrienden in je contacten komen én dat evenementen van Facebook, waarop je geabonneerd bent, in kalender komen te staan. Hiervoor hoef je alleen maar ingelogd te zijn.

Een nieuwe kleine toevoeging is dat het voortaan mogelijk is een tweet of Facebook Post te sturen vanuit het berichtencentrum. Hierdoor hoef je dus niet meer, als je een gewone tweet / post wilt sturen (zonder foto of wat dan ook), steeds naar de desbetreffende app. Een klein foutje dat ontdekt is in iOS 6 beta, is dat bij tweets, gestuurd vanuit het berichtencentrum, naderhand ‘Safari for iOS’ komt te staan. Dit krijg je ook al te zien als je vanuit de browser Safari een linkje tweet. Het lijkt voor de hand liggend dat Apple in een andere beta dit gefixt zal hebben.

Tot zover de integratie van Twitter en Facebook in iOS 6.

iOS 6 komt deze herfst naar het publiek. Ontwikkelaars kunnen de beta-versie al downloaden. Inmiddels is ook al de tweede beta uitgebracht en er wordt verwacht dat de komende week weer een nieuwe beta-versie uitgebracht zal worden. Dutch Tech Blog is niet aansprakelijk voor problemen met de beta. Indien je geen ontwikkelaar bent, maar de beta-versie wel hebt, houdt er dan rekening mee dat het nog veel fouten bevat. Voor dagelijks (en eventueel zakelijk) gebruik is het onverstandig iOS 6 beta te gebruiken.


Indien je ontwikkelaar bent en tegen problemen aanloopt bij iOS 6 beta, contacteer dan Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, CA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in