iOS tip van de week: vastgelopen, wat te doen?

Welke bij de eerste iOS tip van de week. Deze gaat over vastgelopen iPhone’s, iPad’s en iPod’s. Wat moet je in deze situatie doen?

Het gebeurt je vast weleens, dat je iPhone, iPad en/of iPod touch vastloopt. Vaak komt dit door een specifieke app, maar het kan ook aan de firmware liggen. Vooral met bèta-versies (momenteel bijvoorbeeld iOS 6 bèta) komen dergelijke gevallen veel voor.

Dit probleem zou je kunnen oplossen door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat er een slider bovenin je scherm verschijnt. Echter, als een toestel vastloopt (in de computerwereld ook vaak ‘freezing’ (= vriezen) genoemd) is hij niet meer met de touchcontrols te gebruiken. Dus moet je hem geforceerd herstarten. Geforceerd wil zeggen gedwongen. Je bent namelijk gedwongen je iPhone/iPad/iPod touch te herstarten, terwijl je het eigenlijk niet eens wil. Geforceerd herstarten doe je door de aan/uit-knop + de thuisknop ingedrukt te houden (zie onderstaande afbeelding).

iphone-screenshot-maken
Wanneer je dit gedaan hebt, zal je iOS-apparaat opnieuw opgestart worden.
Er is ook een andere manier, welke alleen specifiek bij apps gebruikt kan worden. Mocht een applicatie vastgelopen zijn, houdt dan de thuisknop 6 seconden ingedrukt. Hij wordt dan geforceerd afgesloten.

4 REACTIES

    • In dat geval moet je toch de thuisknop laten repareren. Een andere, maar wel omslachtige oplossing is dat je het toestel leeg laat lopen. Want dan valt hij vanzelf uit. Zodra je hem een paar procent hebt opgeladen start hij weer op.

      Het vervangen van de thuisknop is overigens, mits je een toestel zónder Touch ID (vingerafdrukscanner) hebt, erg eenvoudig. De knop zelf kost geen drol en is op Ebay te vinden. Het vervangen is daarnaast eveneens kinderspel, zolang je op YouTube zo'n instructiefilmpje bekijkt. Neemt niet weg dat het laten repareren van deze knop bij een gecertificeerd Apple Authorized Service Provider slimmer is natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in