Facebook 5.0: supersnel, native en met vernieuwingen

Facebook 5.0 nieuw icoon iPhone iPod touchFacebook heeft zojuist een volledig vernieuwde app voor iOS uitgebracht, dat onder andere vooral stukken sneller zou moeten zijn. Er is ruim een halfjaar aan gewerkt om de app zo snel mogelijk te maken. Hij zou nu zelfs 2 keer zo snel zijn als voor de update. De reden voor dit resultaat? Gebruik van een iOS SDK (ofwel, het is nu een ‘native’ app). Facebook gebruikte voorheen altijd HTML, maar is nu overgestapt naar het iOS SDK. Dit maakt de applicatie vele malen sneller. Hij start nu sneller op en scrollen gaan ook vloeiender.

De app is strakker getrokken. De knoppen en de nieuwsfeed zelf zien er vierkanter en ook strakker uit. Foto’s worden geladen in een totaal opnieuw ontworpen weergave. Foto’s worden nu fullscreen geopend wanneer je erop tikt, waarna je in een transparante balk het aantal likes en reacties ziet. Erop drukken resulteert in een pop-up venster met die laatste reacties. Met een simpele veeg naar beneden, sluit je het venster.

iPhone Screenshot 1 iPhone Screenshot 4 iPhone Screenshot 5

De grafische veranderingen vallen niet op tegenover de snelheidssprong die is gemaakt. De app start snel op en laadt dan meteen de nieuwsberichten uit je nieuwsfeed. De foto’s staan er dan nog niet in: die hebben even nodig om geladen te worden. Ook laden ze aanvankelijk in lage kwaliteit in, om even later scherp in beeld te komen. Een andere nieuwigheid is dat nieuwe meldingen van vrienden op Facebook worden vermeld in een aparte balk die bovenin het scherm opduikt. Zo kan je razendsnel naar de nieuwste verhalen toe.

Facebook heeft zijn website exact verteld wat er nu eigenlijk precies gebeurd is bij de update. Lezen kan hier: Facebook – Under the hood: Rebuilding Facebook for iOS.

Downloaden: Facebook (gratis)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in