Geen YouTube in iOS 6

Direct nadat Apple de vierde beta van iOS 6 uitgaf aan ontwikkelaars, reageerde men verbaasd: “Huh? Waar is de YouTube-app gebleven?!”. Toen een blog aan Apple vroeg waarom dit was, liet het technologiebedrijf weten dat hun contract bij Google, om de YouTube-applicatie te mogen gebruiken in iOS, binnenkort afloopt. Vandaar dat de app niet meer terug te vinden is. Apple vertelde dat Google bezig is met een losse applicatie die zo spoedig mogelijk naar de App Store komt.

Maar nu komen we bij een andere belangrijke vraag: komt er dan geen standaard applicatie meer van YouTube of iets dergelijks? Jawel. Tenminste, Apple zou mogelijk bezig zijn met een eigen app, die binnenkort aangekondigd wordt. Als we de geruchten mogen geloven, zal de aankondiging, samen met die van een nieuwe iPhone, een iPad-mini en eventueel zelfs een nieuwe iPod (nano en/of touch), zal dat op 12 september zijn. Omdat het bij iOS hoort, kunnen we er ook van uit gaan dat er een exacte releasedatum voor iOS 6 gemeldt zal worden. Misschien komt het zelfs die dag nog uit naar het publiek.

Apple begint met iOS 6 steeds onafhankelijker te worden van Google. Bij de aankondiging van de major update is ook een nieuwe Maps-applicatie aangekondigd. Deze bevat kaarten van TomTom, levert 3D-beelden van een beperkt aantal steden (waaronder enkele Europese) en bevat zelfs Turn-by-Turn navigatie. Eerst werden kaarten altijd door Google geleverd. Voordeel was dat je toen Streetview kon gebruiken. Met iOS 6 zal dit niet het geval zijn. In plaats daarvan krijgen we 3D-gebouwen. De ontwikkeling van de 3D functionaliteit is nog op volle gang, dus het is begrijpelijk dat er nog zo weinig steden zijn die je in 3D kunt weergeven. Er zijn al wel Nederlandse steden, waaronder Eindhoven, die contouren bevatten. Dit zou erop kunnen wijzen dat ook deze stad binnenkort in 3D te bekijken is. Helaas beperkt het zich tot de iPhone 4S en iPad 2 of hoger.

Met het weglaten van de YouTube-app en een mogelijke app van Apple zelf, is het enige dat nog door Google geleverd wordt, de zoekmachine in Safari.

Is het goed dat Apple een eigen weg op gaat met een eigen Maps-app en video-app? Laat met een reactie weten wat jij hiervan vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in