Google waarschuwde Samsung voor kopiëren Apple

Afgelopen nacht tussen vrijdag en zaterdag deed in Amerika de jury een uitspraak over de patentzaak tussen Apple en Samsung. Apple won deze. Samsung moet nu 1,05 miljard dollar (840 miljoen euro) betalen aan hen. Maar het advies dat Google hen al veel eerder had gegeven, om op te passen met het kopiëren van Apple, zou de doorslag hebben gegeven in de zaak.

De jury liet zaterdag al weten dat veel Samsung-producten op Apple’s iPhone lijken. Maar ze waren er nog niet zeker van of het opzettelijk was, omdat daar geen bewijs voor was. Dit bewijs kwam uiteindelijk, indirect, van Google af.
Interne e-mails bij Google toonden aan dat Samsung zijn producten moest aanpassen, omdat ze teveel op de iPhone zouden lijken. In feite werd er dus eigenlijk een bevel gegeven om hem te kopiëren. Althans, als ze de mail hadden gelezen, hadden ze hun apparaten wel aangepast.
De memo van Google gaf de doorslag in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Het oordeel zal hierdoor gevolgen hebben bij het proces volgende maand (20 september). Bij dat proces zal de rechter zich buigen over het verzoek van Apple om bepaalde producten van Samsung te verbieden. Mocht dit trouwens gebeuren, dan geldt dat voorlopig alleen nog voor de VS. Maar het kan natuurlijk zijn dat rechters in andere landen het ‘voorbeeld’ van Lucy Koh, rechter bij de rechtszaak in Amerika, gaan volgen. In Nederland zal dat niet zo snel gebeuren, omdat hier al twee verzoeken zijn afgewezen om producten van Samsung te verbieden. Wel is de Samsung Galaxy Tab 10.1 een tijdje verboden geweest, maar dit verbod werd enigzins van de baan gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in