iOS 6 beta 4 uitgebracht aan ontwikkelaars

Apple heeft gisteren de 4e beta van iOS 6 uitgebracht en kan OTA worden gedownload als je ontwikkelaar bent. De beta brengt enkele, waaronder opvallende, nieuwe features met zich mee:

  •  De YouTube-app is verwijderd. Google zal binnenkort een losstaande applicatie voor iOS uitbrengen. Reden dat de standaard app in iOS verwijderd is, is dat het contract met Apple binnenkort verloopt.
  • Siri kan nu restaurants, winkels en bedrijven vinden in Nederland en België. De functie bleek al eerder te zijn geactiveerd en werkt daarom ook al in de 3e beta.
  • Gegevens in Maps zijn bijgewerkt/aangevuld, zoals scherpere sattelietbeelden, meer huisnummers en herkenning van éénrichtingswegen.
  • Er zijn nieuwe 3D steden toegevoegd: Boston (VS), Atlanta (VS), Portland (VS), Phoenix (VS), New Orleans (VS), Philadelphia (VS), Houston (VS), Dallas (VS), Toronto (VS), Lyon (FR), Birmingham (UK), Manchester (UK), Kopenhagen (DEN) en Madrid (SPA)
  • Naast de nieuwe 3D steden, blijken ook al bij enkele Nederlandse steden gebouwcontouren te zijn gevonden, namelijk bij:
    Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen en de Belgische steden Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Luik. Dit zou erop kunnen wijzen dat deze steden binnenkort ook in 3D te vinden zijn. Mensen binnen enkele van bovengenoemde steden vertelden al dat er laatst verdacht veel helikopters over hen heen vlogen, wat hierop kan wijzen.
  • In Passbook is nu een knop beschikbaar waarmee je direct naar de App Store gaat. Er zal mogelijk een nieuwe categorie worden aangemaakt, waar je dan kaarten kunt aanschaffen.
  • In de Privacy-instellingen (Instellingen > Privacy) is nu een optie om Bluetooth-deling aan/uit te zetten. De functie is vooralsnog onbekend. Naar verluidt kan het o.a. gebruikt worden i.c.m. delen van documenten. Ook Passbook gaat waarschijnlijk een rol spelen hierbij.
  • Er is een nieuw instellingen-menu voor de iPhone beschikbaar dat het mogelijk maakt om van Wi-Fi uit te wijken naar het mobiele netwerk (zie onderstaande afbeelding).
wifi of mobiel netwerk
Tot zover de toevoegingen van iOS 6 beta 4. Het is nog vrij onduidelijk wat er gaat gebeuren wat betreft de YouTube-app, maar het is mogelijk dat Apple een eigen applicatie hiervoor gaat maken. Mensen die toch gebruik willen blijven maken van YouTube op hun iOS-apparaat, kunnen naar www.m.youtube.com gaan.
Volgens geruchten zou Apple iOS 6 naar het publiek uitbrengen op 12 september. Op deze dag zal ook naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPhone, een mini-iPad en een nieuwe iPod (touch of Nano) worden aangekondigd.
Let op! Dutch Tech Blog is niet aansprakelijk voor problemen met beta’s. Het is dan ook niet toegestaan om deze uit te wisselen met anderen. Beta’s kunnen problemen met zich meebrengen, waaronder traagheid of zelfs crashende toestellen. Wees je bewust van de risico’s. Indien je geen ontwikkelaar bent, maar wel graag iOS 6 wilt, wacht dan gewoon af tot 12 september. Waarschijnlijk zal de update dan officiëel worden uitgebracht. Je kunt hem dan probleemloos downloaden vanaf iTunes of OTA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in