Koers Apple bereikt record

Apple heeft weer een recordje op z’n naam staan wat betreft de koers. Het bedrijf heeft momenteel een koers van 648 dollar met een dagwinst van 1,8%. Het laatste record was in april, toen Apple een koers van slechts $0,13 lager haalde. De grootste aanleiding voor deze recordhoogte is dat aandeelhouders over enkele weken revolutionaire nieuwe apparaten verwachten, waaronder een nieuwe iPhone en een iPad mini. Naar verluidt zullen deze op 12 september aangekondigd worden. Op deze dag zal waarschijnlijk ook iOS 6 uitgebracht worden.
Afgelopen donderdag keerde Apple dividend uit van $2,65 per aandeel, wat in jaren niet meer gebeurd was. Dit zou beleggers ook enthousiast hebben gemaakt als reden van de koersstijging. Apple heeft, afgaande op de huidige koers, een marktwaarde van ongeveer 602 miljard dollar (489 miljard euro). Het is daarmee het hoogst gewaardeerde beursgenoteerde bedrijf ter wereld.
Als het zo doorgaat, zal Apple misschien over enkele weken een koers van wel $700 hebben of in ieder geval iets in die buurt. Google komt er al in de buurt, maar zij moeten enorm veel moeite doen om al op het punt te blijven waar ze momenteel zitten: ruim $677.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in