Koreaanse rechter veroordeelt Apple én Samsung

Ondanks dat Apple en Samsung momenteel verwikkeld zitten in een stijd in Amerika, werd vandaag ook nog een uitspraak door een Koreaanse rechter gedaan. Hij acht beide bedrijven schuldig voor het onrechtmatig gebruiken van patenten.

In Seoul oordeelde de rechter dat Apple inbreuk maakt op twee patenten van Samsung. Daarvoor moeten zij een boeten van 28.000 euro betalen. Ook mogen de iPhone 4 en iPad 2 niet meer in Zuid Korea verkocht worden. Samsung kwam er echter toch net iets lichter van af; zij moeten, voor het onrechtmatig gebruiken van het ’terugstuiterpatent’ 17.500 euro betalen. Maar zij moeten wel vier toestellen uit de schappen halen in Zuid Korea: de Samsung Galaxy SII, de Galaxy Nexus, Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1. Theoretisch gezien zijn beide bedrijven dus even slecht af.

Het oordeel van de Zuid Koreaanse rechtbank wordt gezien als een symbolische uitspraak, vanwege de relatief lage boetes die Apple en Samsung moeten betalen. Omdat het hier om iets oudere toestellen toestellen gaat, verwacht men echter niet dat de bedrijven veel schade zullen lijden. De uitspraak bij de rechtbank in Amerika zal bepalen wie er nu ‘wint’: Apple of Samsung? Volgende week zal dat bekend worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in