Skydrive ook naar Android

0
97

Microsoft heeft een grote update uitgebracht aan Skydrive. Zo is het uiterlijk op de desktop website aangepast, er komt er een Android-applicatie en daarnaast zijn ook de presties verbeterd.

Dit liet het bedrijf weten op zijn blog.
Skydrive.com is aangepast aan het interface van Windows 8 en Windows Phone. Dit interface wordt ook wel het Metro-interface genoemd.
Ook ‘achter de schermen’ is veel gedaan aan de clouddienst. Zo is geprobeerd het sneller te maken, onder andere bij het uploaden van foto’s. Ook het doorzoeken van foto’s zou nu makkelijker moeten zijn. Naast de aanpassingen aan de prestaties, is ook de menubalk aangepast zodat bepaalde onderdelen nu beter bereikbaar zijn. Hiermee worden ook de foto’s voortaan op chronologische volgorde geplaatst. Bovendien zal de gebruiker de mogelijkheid krijgen om mappen op een gewenste manier te sorteren.
Photo upload took 2700 seconds in Preview, 1300 secs now. Looking for changes took 220 secs in Preview, 55 secs now.
Naast een iOS- en Windows Phone-app, welke al sinds eind 2011 verkrijgbaar zijn, komt Microsoft nu ook met een Android-app. Dit zal in de komende weken gebeuren. Uiteraard zullen ook de iOS- en Windows Phone-app worden aangepast aan het Metro-interface, zo laat het bedrijf weten op zijn blog. Wanneer de Android-app en de update voor de iOS- en Windows Phone-app precies uitkomen, is niet gezegd. Maar het is mogelijk de updates binnen enkele dagen al beschikbaar zijn. Tot slot zijn trouwens ook de Windows- en OSX-app geüpdated. Snellere uploads zouden de grootste verandering zijn.
Microsoft liet weten inmiddels al 10 miljoen gebruikers te hebben van Outlook.com. Bedenk hierbij dat Hotmail een aparte dienst is. Nog niet iedereen heeft de nieuwe site gebruikt, waardoor het aantal waarschijnlijk zelfs gehalveerd kan zijn ten opzichte van het aantal Hotmail-gebruikers. Deze dienst is nu echter niet meer in gebruik. De naam zal in 2013 dan ook niet meer gebruikt worden. Outlook is het nieuwe Hotmail.
Hieronder zie je enkele afbeeldingen van Skydrive. De bovenste is er eentje gemaakt van mijn eigen Skydrive. De overige zijn van de blog van Microsoft.
List of documents and folders with Date modified, sharing info, and size info.
Search results for "Olympics" show list of several documents, images, and folders containing the word "Olympics"
SkyDrive folder actions dropdown: Download folder, Embed folder, Order prints, Delete folder, Move folder to, Properties
SkyDrive file actions dropdown: Embed, Manage, Clear selection
Two photos selected with a check box, being dragged to a folder
SkyDrive sorting options - name, date modified, created, size, ascending, descending and rearrange
Photos and Documents views in SkyDrive for Android app
Downloaden: Skydrive voor Windows Phone (gratis)
Downloaden: Skydrive voor iPhone en iPad (gratis, universeel)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here