12 september Apple-dag?

Met nog maar een week te gaan voor Apple zijn presentatie gaat houden, worden de geruchten steeds sterker; zal er een nieuwe iPhone worden geïntroduceerd met een 4 inch scherm, Apple A6-chip, NFC-chip, betere camera en natuurlijk iOS 6? En zal er ook een iPad Mini en nieuwe iPod worden aangekondigd? Helaas is daar weinig over te zeggen. Heel zeker is dat er een nieuwe iPhone komt, maar de functies ervan en de schermgrootte is echter nog niet bekend.

Onderstaande afbeelding toont onder andere enkele opvallendheden aan een nieuwe iPhone: een 4 inch scherm (diagonaal), FaceTime-camera boven de speaker in plaats van ernaast, een nieuwe dock-connector en keuze uit meerdere kleuren. Dit laatste is echter veel minder betrouwbaar, maar is opgemerkt op basis van de uitnodiging die Apple gisteren (4 september) stuurde naar de pers. Daarop is een 12 en een 5 te zien. Er zijn heel veel redenen genoemd hiervoor. Als er een bedrijf is dat hinten goed in een uitnodiging weet te stoppen, dan is het Apple wel. Bij eerdere uitnodigingen wisten websites al te vertellen wat er in de betreffende keynote zou komen. Zo was er voorspeld dat bij de keynote in maart 2011 een nieuwe iPad met Retinascherm aangekondigd zou gaan worden. Dit bleek achteraf dus te kloppen. Of dat ditmaal ook zal zijn, is helaas niet te zeggen.
Tuurlijk is de iPhone het belangrijkste van het evenement, maar hoe zit het met eventuele meerdere aankondigingen? Hieronder zie je mogelijke introducties op een rijtje:
  • iPad Mini met 7,85 inch schermdiagonaal (huidige iPad heeft een 9,7 inch schermdiagonaal), kleine versie van iPad 2 (ofwel, A5-chip en géén retinascherm)
  • iPod touch met 4 inch scherm, betere camera, A5-chip, accu met verlengde accuduur en Siri
  • iPod Nano met thuisknop en groter display
  • iOS 6 met meer nieuwe functies (o.a. meer talen voor Siri) en releasedatum
  • iOS 6 voor de Apple TV met App Store, iBookstore, verplaatsbare icoontjes enz. + releasedatum
  • Nieuwe iCloud-functies (o.a. beta.icloud.com overzetting naar icloud.com)
Natuurlijk blijven het geruchten, dus is niet met zekerheid te zeggen wat er daadwerkelijk tijdens de presentatie bekend zal worden gemaakt. Je zult dus moeten wachten tot volgende week woensdag (12/09/12) om 19:00 (Nederlandse tijd).
Wil je de presentatie volgen? Ga dan naar www.iphoneclub.nl, www.onemorething.nl of volg hun Twitter-accounts (iPhoneclub: @iCulture, One More Thing: @onemorething). Natuurlijk kun je ook deze blog volgen en mijn Twitter-account volgen (@Tom_deBeer; zie rechterkant voor knop om te volgen).
Ik (en hopelijk jullie ook) hoop op een goede presentatie. Apple-zijnde zal dat zeker lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in