Apple voert drie beveiligingsvragen in voor Apple ID

Wie vanaf nu een update downloadt voor een applicatie of een nieuwe toepassing uit de App Store wil downloaden, krijgt het verzoek om drie vagen te verzinnen om je account beter mee te beveiligen. Het is een nieuwe maatregel van Apple die momenteel opduikt in iOS. Nadat je het wachtwoord hebt ingevuld van je Apple ID, krijg je een grote keuze aan vragen die je voor jezelf kan opstellen als extra beveiliging. Je kiest er drie van en vult daar het antwoord op in. Optioneel kan je ook een e-mailadres invoeren waarmee je de gegevens opnieuw kan instellen.

Vragen die je kan selecteren en zelf kan beantwoorden zijn bijvoorbeeld ‘Wat is de straat waarin je als kind opgroeide?’, ‘Wat was je eerste gemotoriseerde voertuig?’, ‘Hoe heette je beste vriend/ vriendin uit je tienertijd?’, ‘Wat was je lievelings kinderboek?’ en ‘Wat is de eerste film die je in de bioscoop hebt gezien?’.
Je hoeft de vragen niet ogenblikkelijk aan jezelf voor te leggen en de antwoorden in te geven, maar kan ook kiezen voor de optie ‘Niet nu’ waarna je later op de beveiligingskwestie zal worden gewezen.
In april dit jaar berichtten we al over de invoering van een eerste beveiligingsvraag om als backup te dienen voor het verliezen van je Apple ID. De bron van dat artikel, The Next Web, berichtte toen ook al over drie beveiligingsvragen. Dit is het eerste moment waarop gebruikers op iOS hier ermee te maken krijgen, zo lijkt het.
Bron: iPhoneclub

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in