[ASE] iTunes 11

Coming in OctoberApple kondigde gisteren flink wat nieuwe dingen aan. Voordat ze begonnen over de nieuwe iPod’s, kwamen ze met een update voor iTunes. De veranderingen zijn enorm ten opzichte van de meest recente versie (10.7). Dat mag ook wel, want Apple heeft al enkele jaren geen grote update meer gedaan bij iTunes. Vandaar dat het toch fijn is dat ze nu met zulk nieuws komen.

Laten we beginnen met het bibliotheek-overzicht. Deze ken je vast wel, als je iTunes veelal gebruikt. In dit overzicht vind je al je muziek. Met een simpele klik aan de linkerbalk kun je kiezen tussen dit overzicht voor muziek, films, tv programma’s enzovoorts. Dit is nu echter flink onder de schop genomen, zoals de afbeelding hieronder al aantoont.

Wat het eerst opvalt, is dat het meer aan iTunes en de App Store van iOS 6 doet denken. Dat is ook de bedoeling. Bovenaan zie je in het midden een balk met Songs, Albums, Artists, Genres, Playlists en Radio. Dit zijn de sorteerfuncties. Helemaal links daarvan zie je ‘Music’. Door hierop te klikken, zal er een balkje uitschuiven waaruit je kunt kiezen voor andere secties zoals bijvoorbeeld ‘Movies’ in dit geval.
Door op een album te klikken, krijg je een uitgebreid menu in plaats van dat je naar een aparte pagina moet (ofwel, hij is nu sneller).
iTunes 11 heeft een compleet nieuwe MiniPlayer. In de voorgaande versies was hij nogal ‘standaard’. Nu heb je relatief veel functionaliteit, zonder dat ze duidelijk zichtbaar zijn. Ter vergelijking (links = iTunes 11, rechts = tot iTunes 10.7):
 
Op het knopje dat in de linkerafbeelding blauw oplicht, kun je klikken om zo een lijst te openen met de volgende nummers die voor zullen komen. Ook teruggaan naar vorige nummers is mogelijk.
Bij de aankondiging van iOS 6, kondigde Apple een nieuwe iTunes Store en App Store. Deze zouden flink verbeterd worden. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua performance. Hieronder zie je hoe het eruitziet op een Mac (ook Windows dus), een iPad en op een iPod touch (5e generatie).
iTunes 11 komt met een totaal nieuwe mogelijkheid: geschiedenis. Het is met de nieuwe iTunes-versie mogelijk om de geschiedenis van al je andere apparaten te bekijken. Dus stel dat je op je iPhone Lady Gaga’s Born This Way aan het luisteren was, maar de accu is ineens leeg. Moet je weer helemaal opnieuw luisteren. Of toch niet? iTunes 11 geeft je de mogelijkheid om hem in dit geval lekker verder te luisteren vanaf bijvoorbeeld je Mac/pc. Een soort iCloud-functie dus.
Apple heeft niet laten weten wanneer iTunes 11 precies uitkomt. Echter wordt op de pagina ervan gemeld dat hij in oktober uit zal komen. Of dat begin oktober is, midden oktober of eind oktober, is helaas niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in