[ASE] Statistieken

Apple heeft vanavond heel wat nieuws aangekondigd, te beginnen met statistieken. Voor het bedrijf is het belangrijk om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De ‘echte’ aankondigingen vind je in de volgende artikelen.

400 Miljoen iOS devices verkocht; 316 miljoen daarvan iPhone en iPod touch

Momenteel heeft Apple 400 miljoen iOS-apparaten verkocht. CEO Tim Cook maakte dit bekend tijdens het evenement. Alleen al aan iPhone’s en iPod touch-toestellen zijn al 316 miljoen over de toonbank gegaan. Het totale aantal iPad’s bedraagt daarmee 84 miljoen. Zoals eerder al bekend was, werden er in het derde kwartaal 17 miljoen iPad’s verkocht. Hiermee bereikte Apple een martkaandeel van 68% van de tabletmarkt. Volgens Cook is dat een stijging.

De gemiddelde iPhone of iPad-bezitter heeft 100 apps geïnstalleerd. Negentig procent van de apps wordt iedere maand gekocht. Er zijn inmiddels meer dan 700.000 apps in de App Store verkrijgbaar. 250.000 hiervan zijn voor de iPad geoptimaliseerd.

Overigens is het internetverkeer op tablets voor 91% afkomstig van de iPad.

In de Apple Stores heeft het bedrijf afgelopen jaar 83 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Aanstaande vrijdag zal een 13e land met een Apple Store bestaan. Om welk land het gaat, heeft men niet laten weten.

Het besturingssysteem van de Mac, OSX Mountain Lion (uitgebracht in juli) is 7 miljoen keer aangeschaft.

Op de keynote in maart dit jaar, waarop de nieuwe iPad uit de doeken werd gedaan, maakte Apple bekend dat er in 2011 in totaal 315 miljoen iOS-apparaten werden verkocht. In totaal tekenden de iPhone, iPod touch en iPad voor 76 procent van Apples omzet. De App Store telde toen 585.000 apps en passeerde toen net de grens van 25 miljard downloads. iCloud, zo maakte Tim Cook bekend, genoot 100 miljoen gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in