iCloud.com krijgt nieuwe functies

Toen Apple in juli iOS 6 aankondigde, kwamen er ook enkele nieuwe iCloud-functies beschikbaar, welke te gebruiken waren op www.beta.icloud.com. In aanloop van iOS 6, aanstaande woensdag, heeft Apple de nieuwe functies nu ook beschikbaar gemaakt op www.icloud.com, de publieke versie van iCloud.

Met de nieuwe functies worden de volgende bedoeld:

Mail
Er zijn nieuwe functies aan Mail toegevoegd, waaronder VIP. Dit zal ook beschikbaar zijn in iOS 6. Deze optie maakt het mogelijk specifieke personen te selecteren voor bepaalde mappen die zij mogen ontvangen. Dus je kunt bijvoorbeeld, als je een mailsectie hebt over een uitje dat je wilt organiseren, deze ‘delen’ met iemand.
Notities
Met deze functie kun je notities maken en bewerken van je iOS-apparaat of Mac met OSX Mountain Lion of hoger.
Herinneringen
Met deze functie kun je je herinneringen beheren van je iOS-apparaat of Mac met OSX Mountain Lion of hoger.
Zoek mijn iPhone
Deze functionaliteit is al vanaf het begin beschikbaar, maar voegt nu ‘Lost Mode’ toe, welke de gebruiker de mogelijkheid geeft om een bericht naar een verloren iPhone, iPad of iPod touch te sturen met bijvoorbeeld je nummer. Zo kan de vinder je bellen. De app heeft daarnaast een nieuw, moderner icoon gekregen.
Notificaties
iCloud komt met notificaties. Ze werken simpel: wanneer je een mailtje krijgt, er een afspraak of herinnering is of je iOS-apparaat is bijvoorbeeld gevonden wanneer je die verloren was, verschijnt er bovenin het scherm een witte balk met daarin de desbetreffende app inclusief het bijbehorende bericht. Per app verschijnt dan ook een rood bolletje met het aantal berichten/activiteiten.

Ofwel, heel wat nieuwe functies weer dus.

Zelf zien? Ga naar icloud.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in