iOS 6 al op ruim 20% van de iOS-apparaten geïnstalleerd

iOS 6 blijkt sneller dan iOS 5 te vinden op iOS-apparaten dan verwacht. In één dag stond de sinds afgelopen woensdag uitgebrachte update al op 5% van de apparaten. Bij de tweede dag is dat al 20% geworden.

Deze cijfers zijn vrij indrukwekkend, want toen iOS 5 uitgebracht werd, stond hij op de eerste dag op zo’n 3% van de iOS-apparaten en de volgende dag op 9%. Een grote reden hiervoor is dat je sinds iOS 5 update OTA (over the air) kunt downloaden en installeren. Dus bij iOS 5 had je nog iTunes nodig om hem te installeren. Met iOS 6 kan men hem gewoon zonder tussenkomst van het desktop-programma verkrijgen.
Toch is 20% op de tweede dag nog vrij weinig. Want op veel blogs zag je al hoe fanatiek mensen gelijk wilden updaten naar de nieuwe software-update. Een groot deel besloot het echter niet te doen, omdat er nog geen jailbreak beschikbaar is. Althans, het is nog niet bekend of het sowieso om een tethered of untethered jailbreak gaat.
De stijging van het aantal gebruikers dat iOS 6 heeft, is 122% ten opzichte van iOS 5. Het gaat om 6,3 miljoen iOS-apparaten. Bij iOS 5 was dat 2,2 miljoen.
Bij Android zullen deze cijfers absoluut niet zo snel voor komen, want iedere fabrikant moet de software bij iedere update geschikt maken voor haar apparaten. Het kan soms maanden duren voordat een update beschikbaar komt op een bepaald apparaat. Bij onder andere Sony’s Xperia was dat het geval bij Android 4.0.
ios-6-adoption
Als het goed is, gaat Apple volgende maand (oktober) nieuwe kwartaalcijfers bekendmaken. Mocht dat zo zijn, dan zullen het zeer waarschijnlijk goede cijfers zijn. Vooral als je kijkt naar hoeveel de iPhone 5 momenteel verkocht is. Binnen een uur raakte een voorraad van 2 miljoen bij de Apple Online Store op. T-mobile maakte bekend dat de iPhone 5 in een middag 10.000 keer voorbesteld is in Nederland. En dat is nog een zeer klein deel van alle iPhone’s, want er zijn veel meer providers die het nieuwe toestel zullen leveren. Vergelijk deze cijfers even met hoeveel de Samsung Galaxy III verkocht is in ongeveer een maand: 10 miljoen keer. De iPhone 5 haalt dat makkelijk in.
De iPhone 5 zal 28 september te bestellen zijn via de Apple Online Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in