iOS 6: batterijproblemen oplossen

Toen iOS 6 vorige week uitgebracht werd, waren veel mensen enthousiast. Hoewel Apple’s nieuwe Maps-app nogal faalt bij de gebruikers, bevat iOS 6 wel weer flink wat andere nieuwe en handige toevoegingen. Toch is er in de nieuwe versie van het besturingssysteem wat meer aan de hand: sommige gebruikers ervaren batterijproblemen. Vooral bij de iPhone 4 en iPod touch van de vierde generatie blijkt dit het geval. In dit artikel laat ik zien hoe je ervoor kunt zorgen dat de batterijduur wat stabieler wordt.

Het belangrijkste dat de batterij van iOS-apparaten altijd zo snel leegslurpt, zijn de locatievoorzieningen. Locatievoorzieningen zijn ervoor om te zorgen dat je locatie kan worden getraceerd. Daar wordt uiteraard wel veilig mee omgegaan. Hoewel locatievoorzieningen in sommige gevallen wel nodig of handig zijn, zijn er ook heel wat apps waarbij je de functie uit kunt schakelen.

Locatievoorzieningen uitschakelen voor bepaalde apps
‘Instellingen’ > ‘Privacy’ > ‘Locatievoorzieningen’

Bij welke apps / features moet ik locatievoorzieningen uitschakelen?
Omdat dit echt afhangt van welke applicaties en features je gebruikt, kan dit bij iedereen verschillen. Echter zijn er wel veelgebruikte voorbeelden die ik hieronder noem:

  • Twitter; het is vrij logisch dat je toch geen locatie toevoegt aan tweets die je verstuurt, dus locatievoorzieningen zijn hiervoor niet nodig
  • Facebook; dezelfde reden als hierboven
  • Apple Store; locaties opzoeken kan gewoon simpelweg handmatig
  • Camera / iPhoto; foto’s met locatie erbij komen vrij weinig voor tegenwoordig. Desnoods voeg je handmatig een locatie toe met behulp van third-party apps of via een Windows-pc of Mac
  • NU.nl / dergelijke nieuws-apps
  • Pathé
Dit zijn echt zeer beperkte voorbeelden. Het zijn er enkele van mijn instellingen. Let op dat je locatievoorzieningen voor functies als ‘weer’ wél inschakelt. Anders kun je niet zien wat de temperatuur is. Ook bij ‘Zoek mijn iPhone/iPad/iPod’ is het het beste locatievoorzieningen in te schakelen, omdat je je apparaat anders niet kunt lokaliseren via bijvoorbeeld icloud.com.
Enkele opties waarmee je de batterijduur kunt verhogen, is door de volgende opties uit te schakelen:
Locatie-gebaseerde iAds: ‘Instellingen’ > ‘Privacy’ > ‘Locatievoorzieningen’ > ‘Systeem’
Tijdzone instellen: ‘Instellingen’ > ‘Privacy’ > ‘Locatievoorzieningen’ > ‘Systeem’
Helderheid: ‘Instellingen’ > ‘Helderheid & achtergrond’ > Stel de helderheid in op ongeveer de helft van de slider. Dit kan al flink schelen.
Facebook (gebruikers zouden de problemen niet meer tegen zijn gekomen nadat zij hun Facebook-account van hun iOS-apparaat hebben verwijderd): ‘Instellingen’ > ‘Facebook’ > ‘<naam>’ > ‘Verwijder account’
iCloud (ook iCloud gebruikt veel data, waaronder veel internetdata)
  • Safari: ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Safari’
  • Fotostream (verbruikt vrijwel het meeste): ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Fotostream’ > ‘Mijn fotostream’. Je kunt ook bijvoorbeeld alleen ‘Gedeelde fotostreams’ uitschakelen.
Een andere tip die je tot slot kunt gebruiken, is dat je beter Wi-Fi kunt inschakelen waar dat mogelijk is. Hoe meer je gebruik maakt van 3G, hoe sneller de batterij leeg is. Deze optie is alleen mogelijk voor iPhone en iPad (Wi-Fi + 3G)-gebruikers. Ook het uitschakelen van bluetooth wil weleens helpen, maar heeft vrijwel geen effect op de batterijduur.
Tot zover de belangrijkste tips voor het verhogen van de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod touch. De meeste genoemde opties zijn overigens ook uit te schakelen vanaf iOS 5. En de locatievoorzieningen altijd al.
Hieronder zie je tevens screens van hoe de schermen voor bepaalde instellingen eruit zien.
IMG_0220.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in