[UPDATE] iPhone 5 = iPhone 0

Zoals verwacht is, zal de iPhone 5, Apple’s nieuwe juweeltje, goed verkopen. Analisten voorspelden eerder al dat hij al ruim 8 tot 10 miljoen keer in september en 33 miljoen keer het komende kwartaal over de toonbank zal gaan. Dan zul je vast wel denken: “ach, ik denk dat dat wel meevalt”, maar dat ligt nu toe wat anders.

Sinds vanochtend om 09:01 konden de eerste voorbestellingen voor de nieuwe iPhone gedaan worden. Door de enorme stormloop, is hij nu echter al ‘uitverkocht’. Mensen die nu bestellen, zullen een week of zelfs langer moeten wachten tot ze hun iPhone 5 kunnen krijgen. Hoewel het hier gaat om losse toestellen, zonder abonnement, mag je dit zeker een record noemen. Het is nog maar de vraag hoe lang de providers het gaan houden.

De Nederlandse provider T-mobile liet aan NU.nl weten dat pre-orders voor de iPhone in ons land vanaf 21 september zijn. Dat is de dag van de release van het apparaat in onder andere de Verenigde Staten. Wij Nederlanders zullen een weekje moeten wachten, tenzij men de iPhone vanuit Amerika over laat komen.

Het is nog niet echt zo opvallend dat de iPhone 5 al zo snel uitverkocht is. De iPhone 4S verkocht ook al heel veel in korte tijd. Of we een aantal van 33 miljoen exemplaren in een kwartaal kunnen halen, lijkt nog heel erg voor de hand. De iPhone 4S is het laatste kwartaal (derde) 26 miljoen keer verkocht. En hij was al meer dan een halfjaar beschikbaar. Dus het lijkt zeker mogelijk dat Apple een recordwinst kan boeken. Zeker met hun huidige aandeel kan dat zeer gunstig voor hen zijn.

Ga jij de nieuwe iPhone pre-orderen? Laat een reactie achter.

UPDATE: Vandaag is ook Apple’s aandeel flink gestegen naar 696 dollar per aandeel. Dat is voor het bedrijf een record. En dat record zal nog wel groter uitpakken, want er wordt verwacht dat de koers tot wel 750 dollar kan gaan worden.

Analisten denken zelfs dat de nieuwe iPhone meer gaat doen dan het steunplan dat de centrale bank van Amerika donderdag aankondigde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in