iPhone 5 vijf miljoen keer verkocht, 100 miljoen iOS 6-gebruikers

Apple heeft vandaag laten weten dat de iPhone 5 inmiddels vijf miljoen keer verkocht is. Dit cijfer is relatief laag ten opzichte van wat er in het eerste uur verkocht werd: 2 miljoen. Echter, bij dit cijfer telt Apple alleen de toestellen mee die daadwerkelijk verkocht zijn. Dus niet de bestellingen die nog niet afgeleverd zijn. Toch valt het cijfer volgens veel analisten lager dan verwacht. Zij verwachtten namelijk tussen de 6 en 10 miljoen verkochte iPhone’s te kunnen zien. 8 miljoen was voor hen de grootste verwachting.

Hoewel er geen 8 miljoen toestellen verkocht zijn, moet je wel bedenken dat de iPhone 5 pas sinds afgelopen vrijdag officiëel verkrijgbaar was en hij toen pas in een zeer beperkt aantal landen verkocht werd. Aanstaande vrijdag begint de verkoop van de nieuwe iPhone in heel wat meer landen, zoals Nederland. Waarschijnlijk groeit de verkoop dan gestaag. Mocht de iPhone rond 21 oktober ruim 10 miljoen verkocht zijn, dan zit hij al in de buurt van de Samsung Galaxy SIII, die in een maand ook al zoveel verkocht is. Maar het zou nogal raar zijn als Apple dat al amper haalt. Naar verwachting zal Apple nog zelf vóór oktober (of misschien net een dag of twee later) wel +10 miljoen toestellen verkocht hebben.

Dan iOS 6. De nieuwe versie van het besturingssysteem iOS werd afgelopen woensdag uitgebracht aan de consument. Apple heeft laten weten dat er al meer dan 100 miljoen iOS-apparaten zijn met iOS 6. Afgelopen zaterdag werd nog bekend gemaakt dat iOS 6 op 20% van de iOS-apparaten staat. Dat staat gelijk aan zo’n 6,3 miljoen gebruikers. Dat is behaald op de tweede dag na de release van de nieuwe versie van iOS (woensdag was release, donderdag de tweede dag). De stijging ten opzichte van het cijfer van afgelopen zaterdag, is dus nog heel laag als je kijkt naar wat Apple vandaag heeft bekend gemaakt. 100 miljoen apparaten met iOS 6, dat is een fenomenaal cijfer.
We kunnen verwachten dat Apple de komende weken zeker goede statistieken binnen kan halen. Of we hen echter nog moeten vertrouwen in wat ze doen, dat is nog maar de vraag. Want Apple’s nieuwe Maps-app heeft de afgelopen dagen flink wat kritiek gekregen. Ook concurrenten zoals Google en Nokia lachen het bedrijf uit door hun falende poging om een kaarten-applicatie te maken. Sinds Apple CEO Steve Jobs af is getreden, begon het bedrijf al eigenlijk aan een negatieve wending. Zo bijvoorbeeld de spraakassistent Siri. Deze verkeert, net als de nieuwe Maps-app, nog in betafase. Er is simpelweg veel te weinig aan gedaan. Apple begint haar grip op de werkelijkheid en de consument te verliezen. Of vindt jij van niet? Laat het weten met een reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in