donderdag 20 september 2012

[ADV] iTunes 11 wordt sneller en beter


In het mediageweld tussen de presentatie van de nieuwe iPhone 5 en de nieuwe lijn iPods in zouden we bijna vergeten dat Apple ook een nieuwe versie van iTunes 11 heeft aangekondigd. Zoals gewoonlijk bij komende productupdates van Apple is de geruchtenstroom echter ook voor deze update inmiddels op gang gekomen. Volgens Bloomberg zou het de grootste en belangrijkste update kunnen zijn sinds de lancering van iTunes in 2003 - al weer negen jaar en 20 miljard verkochte tracks geleden!

iTunes 11 zal in ieder geval sterk versimpeld zijn ten opzichte van de huidige versie. De digitale player is van de grond af volledig nieuw opgebouwd om hem veel sneller te maken. Ook is de album-art presentatie sterk verbeterd. Via een grid user interface zal de muziekbibliotheek overzichtelijker zijn en wordt het gemakkelijker om de afspeelvolgorde van de tracks te veranderen. Ook zou de zoekmachine drastisch zijn verbeterd.

Belangrijker is de integratie van iCloud en de mogelijkheid om in het vervolg ook films te bekijken vanaf de iCloud. Je kunt een film die je voor de helft op je pc hebt gekeken eenvoudig op een ander apparaat, zoals je iPad of iPhone verder kijken. Met één klik start de film vanaf het punt waar je gebleven was. Met andere woorden, iTunes wordt nu echt volwassen en zal een belangrijkere plaats innemen in onze muziek- en filmbeleving.


Ondertussen wordt de audiokwaliteit steeds beter en groeit het hardware-aanbod mee met iTunes en online diensten als Spotify en Last FM. Het wordt gemakkelijker om draadloos naar de gewone muziek installatie te streamen vanaf de iPad, iPhone of de pc. Ook vanachter de pc zelf is een film kijken of muziek luisteren niet meer behelpen nu er steeds betere computer speakers verkrijgbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten