donderdag 6 september 2012

Nieuwe 9292-app uitgebracht voor iOS


Vandaag is er een nieuwe applicatie van 9292 uitgebracht op de iPhone en iPod touch. Tot hiervoor had je nog altijd 9292 OV Pro, maar deze had een simpel uiterlijk en was niet snel. De nieuwe 9292-app is echter flink wat sneller en ziet er gelikt uit. Mensen die veel reizen met het openbaar vervoer (bus, trein, tram, veerboot enz.) hebben veel baat bij dergelijke apps. Deze applicatie maakt het gebruik van de dienst veel leuker.9292, beter bekend al informatiedienst over het Nederlandse openbaar vervoer, heeft al een tijdje een nieuwe mobiele website. En via Android waren de vernieuwingen van de nieuwe iOS-app al beschikbaar. De vernieuwde applicatie voor iOS maakt gebruik van hetzelfde design, als native app. En je kunt 'Mijn 9292', waarin je je meest gebruikte locaties kunt toevoegen met bijvoorbeeld haltes, je woonadres, je school , je werkadres enzovoort. Hiervoor hoef je alleen maar een account aan te maken via de applicatie zelf.

Afbeeldingen zeggen meer dan woorden, dus hieronder zie je screens van de iTunes Store (desktop) met daarnaast iedere keer screens van '9292 ov pro'.

iPhone schermafdruk 1 iPhone schermafdruk 3
Planner

iPhone schermafdruk 2 iPhone schermafdruk 4
Reisadvies

iPhone schermafdruk 3 iPhone schermafdruk 1
Vertrektijden (dichtsbijzijnde locaties + 'mijn' locaties)

De totaal vernieuwde applicatie oogt heel gebruiksvriendelijk door het modernere uiterlijk, in tegenstelling tot de 'standaard'-interface van 9292 ov pro. Daarnaast voelt hij erg vloeiend en snel aan. Tot slot is de 'Mijn 9292' een welkome functionaliteit. Al met al is de nieuwe applicatie gewoon fantastisch om te gebruiken.

Cijfer: 8,5

9292 is gratis verkrijgbaar in de App Store (iOS 4.0 + vereist), op Google Play (Android 2.2 + vereist) en voor Windows Phone (Windows Phone 7.5 + vereist).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten