YouTube komt met eigen app voor iOS

 Er is vandaag een applicatie voor YouTube uitgebracht op iOS. Deze zal de in iOS 6 verwijderde app vervangen. YouTube voor iOS biedt flink wat meer functionaliteit dan de ingebouwde versie van iOS. Apple liet bij deze wijziging al weten dat Google met een eigen app zou gaan komen. Een exacte releasedatum konden ze niet bevestigen, maar de woorden ‘zo snel mogelijk’ zei al genoeg. De nieuwe app is dan ook vrij snel uitgebracht.

Het allereerst dat opvalt, is de interface. Deze oogt heel wat moderner en vloeiend. Gebruikers kunnen, vanzelfsprekend, met hun YouTube-account inloggen om onder andere favoriete video’s, maar ook eigen video’s te bekijken. Omdat de app nu los staat van Apple, heeft Google meer eigen instellingen kunnen toevoegen voor gebruikers.

Iets dat nog meer opvalt, is dat muziek van onder andere VEVO gewoon bekeken kan worden, in tegenstelling tot de huidige standaard-app in iOS en via de Safari-webbrowser. Dit deden zij omdat Apple een eigen app voor het aanschaffen van muziek heeft (iTunes). Om schending van platenlabelrechten te voorkomen, waren ze gedwongen de video’s te blokkeren.

Enkele overige features zijn Voice Search, waarmee je met behulp van je stem een video of een nummer op kunt zoeken. Ook kun je makkelijk switchen tussen video’s en reacties. Uiteraard is het ‘liken’ van een filmpje ook mogelijk. Tot slot kun je ook video’s delen naar Twitter, Facebook, Google+, E-mail, een bericht (ingebouwde sms-app en iMessage) en opslaan op je klembord (voor het handmatig delen van een link).

Helaas heb ik de applicatie zelf nog niet kunnen gebruiken, aangezien ik niet bij mijn iPod touch ben momenteel. En de iPhone 3G wordt niet meer ondersteund.

iPhone schermafdruk 1iPhone schermafdruk 2

iPhone schermafdruk 3iPhone schermafdruk 4

iPhone schermafdruk 5
Downloaden: YouTube (gratis; iOS 4.3 of hoger vereist)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in