Games voor iPhone 5 en iPod touch 5G

De iPhone 5 is inmiddels al ruim een maand verkrijgbaar en de iPod touch van de vijfde generatie ook al een paar weken (wel langer eigenlijk, maar de eerste leveringen waren pas rond 15 oktober). En er zijn al veel applicaties aangepast voor het grotere 4-inch Retina-scherm. Helaas kun je dat van de games nog niet zeggen.

Reden hiervoor is dat je bij het aanpassen van het formaat van een game echt alles moet gaan aanpassen, terwijl je bij gewone applicaties met een paar regeltjes code al klaar bent. Het gevolg is dat er nog maar weinig games in de App Store zijn die het 4-inch scherm ondersteunen. Games die nog niet aangepast zijn, krijgen lelijke zwarte balken aan de zijkanten of boven- en onderkant. Heb je een zwarte iPhone / iPod touch, dan heb je er nog niet zozeer last van. Maar je wilt natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van het grotere scherm. Tja, welke games kun je dan aanschaffen?

Hieronder vind je een overzicht van games die momenteel aangepast zijn om te gebruiken met de iPhone 5 en iPod touch van de vijfde generatie. Ik probeer de lijst af en toe te updaten. Binnenkort volgt er misschien een aparte sectie op de blog met daar de games. Suggesties mag je me altijd sturen!

Amazing Alex (€ 0,89)
iPhone Screenshot 2

Angry Birds Seasons (€ 0,89)
iPhone Screenshot 2

Angry Birds Space (€ 0, 89)
iPhone schermafdruk 4

Asphalt 7 (€ 0,89)
iPhone Screenshot 1

Cut the Rope (€ 0,89)
iPhone schermafdruk 1

Lili (€ 2,69)
iPhone schermafdruk 1

Minecraft (€ 5,99)
iPhone schermafdruk 1

Need for Speed™ Most Wanted (€ 5,99)
iPhone schermafdruk 1

Sky Gamblers (€ 2,69)
iPhone schermafdruk 1

Temple Run (gratis)
iPhone Screenshot 1

Tiny Tower (gratis)
iPhone Screenshot 1

Wild Blood (€ 5,99)
iPhone schermafdruk 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in