[ASE] Apple kondigt iPad Mini en nieuwe ‘gewone’ iPad aan

Apple heeft vandaag 2 nieuwe iPad’s aangekondigd. Één daarvan is echt een compleet vernieuwde variant, die kleiner is dan de gewone iPad. En die gewone iPad is ook weer aangepast.

We beginnen uiteraard met de iPad Mini. Deze nieuwe kleinere iPad heeft een schermgrootte van 7,9 inch. Dat maakt het meenemen ervan een stuk makkelijker. Dit is bij de gewone iPad niet het geval. Het makkelijker meenemen is trouwens ook te danken aan het feit dat de iPad Mini een stuk lichter is (308 gram). Met zijn dikte van 7,2 mm is hij even dun als de iPod touch van de vierde generatie.

De iPad Mini beschikt over dezelfde resolutie als de iPad 2. De kleinere iPad heeft ook een 5 megapixel iSight camera, LTE-ondersteuning, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi en een Lightning-connector. Zonder de dual-core A5-chip zou je er uiteraard niets mee kunnen. En natuurlijk de batterij die, net als bij iedere andere iPad, 10 uur meegaat.
Hier zie je hoe de iPad Mini er uitziet. Het is duidelijk dat hij op de iPod touch lijkt. Veel mensen hebben al gezegd dat het volgens hen meer op een uitgerekte iPod touch lijkt. En eerlijk is eerlijk, ik ben het daarmee eens.
Hieronder de prijslijst van de iPad Mini (volgens de website van Apple zijn de prijzen in Euro’s hetzelfde, maar dat kan veranderen):
 • 16GB iPad mini: $329
 • 32GB iPad mini: $429
 • 64GB iPad mini: $519
De iPad Mini is in o.a. Nederland te pre-orderen vanaf 2 november.

Dan de nieuwe iPad die wat aangepast is, te beginnen met de naam. Het lijkt erop dat ze bij Apple beseften dat ‘de nieuwe iPad’ geen passende naam is voor een product waarvan ieder jaar een nieuwe variant is. Daarom lijkt de naam dus veranderd te zijn naar ‘iPad met Retina-display’ (net zoals dat ze de ‘Macbook Pro met Retina-display’ hebben). Apple noemde het in de presentatie ‘iPad (4th generation), maar volgens de site is het ‘iPad met Retina-display’.
De iPad met Retina-display is qua design niet veranderd, maar heeft in plaats van een A5X-chip nu een A6X-chip. Daarmee is hij 2x zo snel als de nieuwe iPad. Ook heeft hij nu een FaceTime HD camera.
De prijzen van de iPad 2 en iPad met Retina-display blijven hetzelfde.
Apple kondigde ook een 13-inch Macbook Pro met Retina-display, een Mac Mini en een compleet nieuwe iMac aan. De nieuwe iMac is 80% dunner dan zijn voorganger, weet Apple te melden.
Tot slot nog wat over de dingen waar ook op gehoopt werd: iTunes 11 en iOS 6.0.1 (eventueel ook nog iOS 6.1). Hierover is helaas niets gezegd. Echter, Apple heeft in het verleden wel vaker niets gezegd over kleine iOS-updates. Zo kwam iOS 5.0.1 uit het niets tevoorschijn. Dit kan binnenkort ook met iOS 6.0.1 gebeuren. Ook iTunes-updates zijn vrijwel nooit aangekondigd. Dus misschien dat hij vanavond nog uitgebracht wordt. En anders kan het zijn dat we er aanstaande donderdag meer over horen, wanneer Apple haar kwartaalcijfers bekend maakt.

We eindigen dit artikel met de statistieken die Apple vrijgaf:

 • 100 miljoen iPad’s verkocht in totaal
 • 35 miljard apps gedownload (25 miljardste was nog geen halfjaar geleden)
 • 6,5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars
 • 700.000+ apps in de App Store, waarvan 275.000 voor de iPad
 • iPhone 5 in het eerste verkoopweekend 5 miljoen keer verkocht
 • 200 miljoen iDevices gebruiken iOS 6 (een record voor Apple!)
 • 3 miljoen exemplaren van de nieuwe iPod touch (5e generatie) en iPod nano (7e generatie) verkocht
 • 300 miljard berichten verzonden met iMessage (28.000 per seconde)
 • 160 miljoen Game Center-accounts
 • 1,5 miljoen boeken beschikbaar in iBookstore
 • 400 miljoen iBooks verkocht
 • 2500 scholen in de VS gebruiken iBooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in