iPad Mini op komst, of toch niet?

Het is weer tijd voor de geruchtenstroom. Apple zou naar verluidt deze maand nog een nieuwe, kleinere variant van de huidige iPad gaan aankondigen. Het lijkt er echter op dat dit niet doorgaat. Hoe zit het nou echt?

De afgelopen paar dagen ging het gerucht dat Apple 17 oktober een evenement gaat organiseren waarbij een zogenaamde iPad Mini zal worden aangekondigt. Deze zou dan een 7,85 inch scherm krijgen tegenover de huidige iPad die een 9,7 inch scherm heeft. Hierdoor zal de iPad dan ook waarschijnlijk beter gaan verkopen, omdat momenteel de best verkochte tablets een 7 inch scherm hebben.
Ook de prijs zal flink wat lager zijn, waardoor de iPad voor de consument aantrekkelijker wordt om te kopen. De geschatte prijs lag eerst in de buurt van €250, maar als je bedenkt dat de nieuwe iPod touch (van de vijfde generatie) als 32 GB-model al €325 kost en de nieuwe iPad momenteel als 32 GB-model voor €488 wordt verkocht, lijkt het verschil marginaal (€488 – €325 = €163). Een verwachtte prijs zou dan waarschijnlijk rond de €400 of €350 kunnen liggen, maar dan is het verschil qua prijs in verhouding met de nieuwe iPad die flink wat beter is, heel klein. Zou hij rond de €350 gaan kosten, dan kun je net zo goed een nieuwe iPod touch is; die is nog kleiner en daarom compacter. Ook biedt deze heel wat andere opties die de nieuwe iPad ook heeft, maar de iPad Mini dan waarschijnlijk niet zal krijgen; een Retina-display (hoge-resolutiescherm), goede microfoon, 5 MPX camera aan de achterkant, goede processor enz. Zonder die functionaliteiten heb je gewoon een grotere iPod touch die flink wat uitgekleed is qua specififcaties.
Nu ga je dus twijfelen, hé? Heb je wel iets aan de iPad Mini als het verschil qua prijs zo marginaal is en qua specs juist heel groot? Apple denkt van wel. Want niet iedereen vindt dat een iPad persé een scherm van hoge kwaliteit, een goede camera, een goede processor enzovoorts nodig heeft. En Apple zou het geld wel kunnen gebruiken, want de iPhone 5-productie is momenteel vrij schaars door een tekort aan schermen. Zolang de consument een apparaat van Apple heeft dat kleiner is dan de iPad, maar wel weer groter dan de iPhone en iPod touch, zijn ze blij.
Hoe denk jij over die stelling? Zou jij een iPad Mini aanschaffen? Of heb je al een iPad, maar zeuren je kinderen dat ze er ook eentje willen? In dat geval kan de iPad Mini uitkomst bieden, namelijk. En het design blijft gewoon hetzelfde als dat van de normale iPad 2 en de nieuwe iPad. Dus het blijft het Apple-principe houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in