iTunes 11 uitgesteld naar eind november

Apple kondigde op 12 september tijdens het Special Event waarbij de iPhone 5, iPod touch van de vijfde generatie, iPad nano van de zevende generatie en de nieuwe EarPods ook een flink vernieuwde versie van iTunes aan. Aanvankelijk zou beloofd zijn dat de nieuwe versie nog in oktober uit zou komen. Langzamerhand maar zeker ging men zich realiseren dat ze wel laat zijn; hij zou eigenlijk vandaag moeten uit worden gebracht, op z’n laatst. Helaas heeft Apple de update uitgesteld naar eind november.

Dit is opmerkelijk nieuws, omdat Apple meestal op tijd is met dit soort dingen. Echter is er wel een goede reden voor de uitstel: bepaalde dingen zijn nog niet helemaal perfect. Apple wil de tijd nemen om alles zo goed mogelijk te maken. Naar verluidt komt het onder meer doordat de ontwikkeling van de Windows-versie nogal stroef loopt. Apple is tenslotte een bedrijf met eigen desktopsoftware: OSX. Meestal komt Windows dan later aan de beurt voor de ontwikkeling en dat lijkt nu ook het geval te zijn.
iTunes 11 komt met heel wat nieuwigheden. De grootste verandering is het interface. Deze is nu een stuk gestroomlijnder en doet aan de vernieuwde Muziek-app in iOS 6 denken. Hetzelfde geldt voor de iTunes Store. Ook introduceert iTunes 11 een nieuwe MiniPlayer, die het makkelijker maakt om muziek te luisteren zonder dat heel iTunes open is.

Lees het uitgebreide review op onze blog: [ASE] iTunes 11

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in