Office 2010 zonder licentiecode

Het is mij vandaag gelukt om Microsoft Office 2010 Professional op m’n laptop te krijgen met behulp van het programmaatje ‘Office 2010 Toolkit’. Graag vertel ik even hoe je dat doet, zodat jij ook Office 2010 gratis kunt gebruiken.

MEDEDELING / IMPORTANT NOTICE

NEDERLANDS
Dutch Tech Blog biedt vanaf heden geen ondersteuning meer bij het illegaal verkrijgen van Office, of welke software dan ook. Graag vraag ik reacties of mails met betrekking tot problemen met het activatieproces middels Toolkit achterwege te laten. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Het artikel blijft online staan als referentie voor mensen die er alsnog baat bij hebben.
ENGLISH
Dutch Tech Blog from now on will not offer support for getting access illegally to Office, or any other kind of software anymore. Please omit comments or mails regarding issues activating using Toolkit. Thank you in advance for your cooperation.
This article will stay online as reference for those who might still benefit from it.
______________________________________________________

Allereerst wil ik er nog op wijzen dat Dutch Tech Blog normaliter geen warez steunt, maar voor deze keer is dat een uitzondering. Let wel op! De methode is geheel op eigen risico! Dutch Tech Blog is niet aansprakelijk voor problemen met software of hardware. Neemt u alstublieft contact op met uw systeembeheerder als u problemen ervaart.

Ik probeer het een beetje kort, maar wel duidelijk uit te leggen;
1. Download Office 2010 proefversie op Microsoft (aangeraden is om Professional Edition te nemen)
 
2. Download hierna Office 2010 Toolkit (gratis) – link verwijderd
 
3. Open, na het installeren van Office 2010 Toolkit het programma. Het kan zijn dat je anti-virus-programma het herkent als een schadelijk programma. Negeer in dit geval de waarschuwing. Zorg er ook voor dat je een uitpakprogramma zoals WinRAR hebt.
 
4. Zorg dat bij ‘Installed’ ‘Yes’ staat. Als dat er staat, betekent het dat je Office 2010 proefversie goed heb geïnstalleerd. Als er ‘No’ staat, raad ik je aan de proefversie te herinstalleren.
 
5. Klik in Office 2010 Toolkit op EZ-activator. Meer hoef je verder niet te doen. Het kan zijn dat je de melding ‘Failed to inject memory’ krijgt bij de eerste poging. Mocht dit voorkomen, klik dan opnieuw op EZ-activator.
6. Open nadat het programma klaar is, een Office-programma (maakt niet uit welke). Ga dan naar het tabblad ‘Bestand’ > ‘Help’ en als het goed is staat er dan aan de rechterkant ‘Product geactiveerd’.
Houdt er rekening mee dat je, na het upgraden naar een nieuwe versie van Windows, opnieuw stap 5 en 6 zal moeten volgen. Na het upgraden blijkt namelijk dat het pakket niet meer over een licentiecode beschikt.
English
First, I’d like to say that Dutch Tech Blog normally doesn’t support warez, but for this time it is an exception. Note that the method is fully at your own risk! Dutch Tech Blog is not liable for any problems with software or hardware. Please contact your system manager if you are experiencing problems after using the following steps.
 
1. Download Office 2010 trial at Microsoft (it’s recommended to take the Professional Edition)
 
2. After this, download Office 2010 Toolkit (free) – link removed
 
3. Open, installing Office 2010 Toolkit the program. It could be possible your Anti Virus software detects it as an malicious program. Ignore this. Also be sure that you have an unpacking program, like WinRAR.
 
4. Be sure ‘Yes’ stands after ‘Installed’. If yes, this means that you installed Office 2010 trial well. If you see ‘No’, I recommend to reinstall it.
 
5. In Office 2010 Toolkit, click on EZ-activator. More you don’t have to do. It can be possible you will receive the message ‘Failed to inject memory’ at the first attempt. If you see this, than click on EZ-activator again.
6. After the program is ready, open an Office-program (it doesn’t matter which one). Afterwards go to the tab ‘File’ > ‘Help’ and it should say ‘Product activated’, at the right side.
Please keep in mind that, after you upgrade to a newer version of Windows, you will have to follow step 5 and 6 again. After upgrading it appears the license code for the Office package isn’t available anymore.
Gerelateerd aan stap / related to step ‘3’; dubbelklik op / double-click on ‘Office 2010 Toolkit’
Gerelateerd aan stap / related to step ‘3’; dubbelklik op / double-click on ‘Office 2010 Toolkit.exe’
Gerelateerd aan stap / related to step ‘5’
 
Gerelateerd aan stap / related to step ‘6’
Hopelijk lukt het. Heb je nog vragen of lukt het niet? Laat het me alsjeblieft weten!

NL: dit artikel is niet meer up-to-date en werkt ook niet met Office 2013. Houdt er rekening mee dat als je de gratis versie hiervan download, je de stappen hierboven niet kunt gebruiken. Er is een nieuw artikel beschikbaar met uitleg over het krijgen van Office 2013 zonder licentiecode: http://www.dutch-tech.nl/2013/03/office-2013-zonder-licentiecode.html.

NB: this article is outdated and doesn’t work with Office 2013. Please keep in mind that if you download the free version of it, you can’t use the steps above. A newer article for getting Office 2013 without license is available here (also in English): http://www.dutch-tech.nl/2013/03/office-2013-zonder-licentiecode.html.

Laatste update: 15/02/2016 – link naar Toolkit verwijderd

62 REACTIES

 1. Ik vroeg me af, is het normaal als vaker om die licentiecode wordt gevraagd? Ik ben namelijk NIET! geswitcht van Windows versie. Ben nog steeds Windows7 gebruiker..

  Vorig jaar september heb ik namelijk Microsoft Office 2010 Professional op mijn laptop geïnstalleerd, en ook via zo'n Toolkit de code gefixt.
  En sinds vorige week vraagt ie ineens wéér om die code, maar kan nu nergens meer die Toolkit op m'n laptop vinden 🙁 Dus hoop dat het lukt via jouw uitleg..

  • Als het goed is, werkt de link naar Toolkit gewoon. Heb 'm op mijn Dropbox gezet, dus je bent niet afhankelijk van partijen die de bestanden zo weg kunnen halen. In principe zou het verder moeten werken. Heb het niet recent meer kunnen testen i.v.m. overstap naar Windows 8 + Office 2013. Dus durf niet concreet te zeggen of het nog werkt.

   Anders hoor ik het graag van je.

   Overigens, het is inderdaad raar dat hij nu weer telkens om de licentiecode vraagt. En je weet zeker dat je niets hebt veranderd? Het herstellen van een pc kan bijvoorbeeld al zorgen voor problemen met de licentie en je doen dwingen de stappen opnieuw uit te voeren. Daarnaast kunnen sommige programma's van derden ongewild zomaar in je computer speuren en dergelijke data weghalen. Je kunt altijd risico lopen bij dit soort dingetjes.

   Ik zou zeggen, probeer het gewoon even opnieuw. Als je Toolkit niet meer kan krijgen, mail me even. Dan stuur ik het programma op. 😉

 2. Sorry voor de late reactie, had tentamens dus nogal druk haha. Maar als ik op die link van jouw klik, dan krijg ik een error?

  Er staat: "The file link that you requested is not valid. Please contact link publisher or try to make a search."

  Dus als je die Toolkit nog even kan sturen ofzo, zou tof zijn! 😀

  • Hoi,

   Ik probeerde die link vandaag weer, en nu deed ie het wel!
   Het is gelukt met activeren. Ik zal nu zorgen dat ik dat Toolkitje niet meer kwijtraak, haha!
   Heel erg bedankt in ieder geval! 😀

  • Dat kan, want ik heb het artikel geüpdated met de link die ik je ook via Twitter had gestuurd (al kan ik hieruit al opmaken dat er iets fout moet zijn gegaan). Link wordt 'gehost' via Dropbox, dus mocht je hem toch kwijtraken: hij blijft waar hij is. En in het ergste geval spreek je me er even op aan en regel ik een correcte download, want ik heb 'm op mijn harde schijf staan. 😉

   Tom

 3. Ik heb nog een 2007 installatiepakket dat slechts 3 keer geactiveerd kon worden en niet overgeplaatst. Werkt dit voor 2007?

  • De methode kan ook met Office 2007 gebruikt worden, als het goed is. Al durf ik dit niet te bevestigen. Ik zou zeggen, probeer het eens en laat het me dan weten. Dan kan ik dat even in het artikel aangeven. 🙂

  • Lukt niet, jammer. Blijkbaar is het enkel geldig voor Office 2010. Ik heb hier op mijn laatste laptop een vooraf geïnstalleerde versie van 2010. Hier lijkt het ook niet voor te lukken: Zijn daar soms tips voor?

 4. Bij een vooraf geïnstalleerde versie raad ik toch aan deze te verwijderen en een nieuwe 'proefversie' te downloaden. Als je deze überhaupt nog ergens kunt vinden, trouwens. Maar eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe dat zit met die foutmelding. Natuurlijk is het wel zo dat Toolkit in eerste instantie ontwikkeld is voor Office 2010, dus het is best begrijpelijk dat activeren niet werkt. Jammer, maar helaas… Bij Office 2013 liep ik trouwens tegen hetzelfde probleem aan. Uiteindelijk besloot ik gewoon een Office 365 abonnement aan te schaffen voor een tientje per maand en je krijgt alle Office 2013 programma's. Misschien is dat een optie? Kun je alsnog voor vrij weinig geld de nieuwste Office-software gebruiken.

  • Beste Tom bij deze wil ik je melden dat ikj enkel de Publisher 2007 of 2010 nodig heb voor affiches te maken, kan ik deze ergens gratis installeren op mijn pc (windows 7)
   Mvg :
   Koen

 5. Ik heb er niets op tegen om Office aan te kopen. Het is enkel zeer vervelend dat je de aankoop niet kan overzetten (toch zeer beperkt, max 3x) bij een nieuwe installatie of laptop. Als ik het goed had begrepen heeft Office 365 de vervelende eigenschap dat Internetverbinding noodzakelijk is.

  • Internetverbinding is niet verplicht. Tenminste, je krijgt gewoon de offline varianten van Office 2013. Office 365 zélf is bereikbaar via de browser, dus het is logisch dat je daarvoor wel internet nodig hebt.

   Overigens, Office 2013 kun je op 5 pc's zetten maximaal, als je Office 365 aanschaft.

 6. Aan beiden (Annemarie en Ruud): al meermaals geprobeerd? Want dit is een bekend probleem die ik ook gehad heb. Nog een keer proberen óf herinstallatie van Toolkit kan misschien helpen hierbij.

  Zo niet, laat het me dan even weten.

  Tom

 7. Beste, proefversie geinstalleerd en werkt. Toolkit zegt na run EZ-activator office pro geactiveerd, dus ok. Bij opening office Word Help blijft echter melding dat office moet geactiveerd worden. Bij Check Office 2010 Activation Status : remaining grace 29 days (en blijft aftellen). Heb ik iets over het hoofd gezien of is dit normaal.
  Grtz

  • Het lijkt me in dit geval het beste om de EZ-activator opnieuw te gebruiken. Want dit probleem komt vaker voor. Toen ik gebruik maakte van de methode, kostte het me meerdere pogingen (drie geloof ik) om het werkend te krijgen. Dus ik zou zeggen, probeer het nogmaals eens.

   /CE Tom

 8. Ik werk met Vista (helaas!) en Office 2003. Office 2013 werkt niet met Vista, dus wil ik upgraden naar 2010. Maar omdat dat voor ongeveer een jaar zal zijn vind ik het nogal zonde om daar een heel pakket voor aan te schaffen. Bovenstaande klinkt dus voor mij heel interessant, maar ik kan geen (werkende) proefversie meer vinden van 2010. En klopt het dat je bij het downloaden van een proefversie je creditcardgegevens moet invullen? Heb je een tip voor mij als Vista-gebruiker? Want met 2003 kom ik niet meer lekker uit de voeten.

  • Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat je moet doen, maar het lijkt erop dat je een andere versie van Office gebruikt dan wat Activator ondersteund. Er staat bij die download wel Office 2010, maar ook dat het vanaf een externe bron binnen wordt gehaald. Die externe bron zou best eens Microsoft zelf kunnen zijn en die wijzigt de downloads altijd naar de nieuwste software-versie. Met andere woorden, in feite heb je geen Office 2010, maar 2013 (en die lijkt ook een foutmelding te geven zodra je activator gebruikt).

   Of kun je aantonen dat je wel Office 2010 hebt? Want dan zou het eventueel nog aan de soort kunnen liggen (je hebt Starter, Student, Professional enz.). Niet alles kan worden geactiveerd. Eventueel kun je proberen een paar pogingen te doen, dat wil ook wel eens helpen.

  • Hallo Tom, Ik wil ook graag deze Office 2010 gaan gebruiken maar ik kan nergens bij mocrosoft deze nog vinden.De toolkit heb ik al wel. Zal niet op 2013 werken neem ik aan ?
   Alvast bedankt voor je moeite.
   Groetjes Jenet

  • Veel mensen blijken inderdaad problemen te hebben bij het activeren van Office 2013 met Toolkit. Zelf heb ik het ook weleens geprobeerd, maar het werkt simpelweg niet. Althans, in de meeste gevallen niet.

 9. Graag wil ik mijn bezoekers er nogmaals op wijzen dat het delen (van links naar) warez o.i.d. onder geen enkele uitzondering toegestaan is. Zie ook punt 2.5 in ons privacybeleid: http://www.dutch-tech.nl/p/privacybeleid.html

  /Reactie verwijderd i.v.m. link naar pagina waar keys kunnen worden gekocht. Aanmoedigen van dit soort praktijken is niet toegestaan, houd je gewoon aan de tutorial op deze pagina.

  • Helaas wordt Toolkit niet ondersteund op OSX. Het is immers ontworpen voor Office op Windows en Windows zelf. Toolkit zal wellicht wel draaien op OSX, maar tot zover bij mij bekend is werkt het activeringsproces op de Mac heel wat anders. De belangrijkste reden hiervoor is dat er Office for Mac gebruik maakt van een andere structuur dan Office op Windows.

   Ik raad je aan op Google te kijken of er eventueel mogelijkheden zijn Office op de Mac alsnog te activeren via een omweg.

  • Helaas is er geen ligitieme download meer dan Office 2010 trial, ik kan helaas ook niet helpen bij het zoeken hiernaar. Zoek er gewoon even naar op Google, wellicht vind je dan alsnog een werkende download.

  • Hallo,

   Voor de lessen statistiek heb ik office 2010 nodig. Op mijn oude pc staat 2007, op mijn laptop 2013. Maar ik zou absoluut 2010 moeten hebben. Alleen slaag ik er niet in om een geschikte download te vinden? Kan iemand helpen?

  • Op die vraag kan ik helaas geen antwoord geven, omdat ik geen ervaring heb met het gebruik van Publisher. Graag wil ik je hiervoor doorverwijzen naar Google, of specifieker: de ondersteuningswebsite van Microsoft Office.

  • Echter, het is mogelijk dat de positie van bepaalde elementen in Publisher gewijzigd kan worden. Mocht dat het geval zijn, dan zou dat via het tabblad 'Weergave' o.i.d. moeten zijn in de menubalk bovenin.

 10. Ik wil Office 2010 Professional activeren, maar als ik op de link klik krijg ik een error. Ik heb nu naar het programma op internet gezocht, maar de downloadlink is overal verwijderd, want er waren te veel bugs (of andere ''virusachtige'' problemen). Kunt u mij helpen.
  Alvast bedankt.

 11. Hallo ik had microfost office al eerder gedownald hij deed het gewoon en nu vraagt die weer naar activering via uw link heb ik het geprobeerd maar er zit virus op volgens mij ben er met moeite van af gekomen en ik kan nergens anders de toolkit vinden?

  • Zie onze Downloads-pagina voor de juiste links: http://www.dutch-tech.nl/p/downloads.html

   Opmerking: als u een melding krijgt dat het mogelijk schadelijk is, negeren. Programma's heb ik zelf gebruikt, en ze zijn volledig virusvrij. Systeem herkent het echter soms als een virus, omdat het diep door het systeem kan dringen. Als er een virus in zou zitten, dan zou deze het hele systeem kunnen beschadigen, maar dat is dus niet het geval bij de downloads die op de Downloads-pagina staan.

  • Na wat pogingen door via clouddienst Box een ander executable bestand (net zoals Toolkit dat is) te openen kan ik concluderen dat het downloaden hiervan überhaupt niet mogelijk is op het moment. Wellicht gaat het om een bug, daar kan ik helaas op dit moment geen uitspraken over doen. Ik denk dat je even geduld zult moeten hebben en zelf regelmatig moet controleren of het wel weer werkt. Ik verwacht dat het in korte termijn opgelost is.

 12. Geweldig! Het werkt helemaal goed en mijn product (office 2010 professional plus) is eindelijk geactiveerd (na hele internet aflopen zoeken naar activation keys). Mijn AVG detecteerde het overigens niet als een virus. Heel erg bedankt!!

 13. ik heb gewoon heel office 2010 word, PowerPoint enz. op mijn tablet gezet alleen niet in het dutch wat ik toch wil graag wil. kan ook geen taal pakket of los downloaden?

  • Je kunt de weergavetaal van Office eenvoudig veranderen door naar het tabblad File te gaan en dan op Options te klikken. Ga vervolgens naar Language en dan de sectie Choose Display and Help languages. Als het goed is zou dan bij Display Language een optie 'Match Microsoft Windows' (mits de taal van jouw Windows uiteraard wel Nederlands is). Die keuze zou als tweede moeten staan, dus je zult hem als ' moeten instellen. Dit doe je door het te selecteren en dan op het pijljte omhoog rechts ervan te klikken. Voer dezelfde stappen uit bij Help Language.

   Klik dan op OK rechtsonderin, herstart Office en de weergavetaal zou nu gewoon Nederlands moeten zijn.

   Vergeet overigens niet, dat als het werkt, het mogelijk zo is dat bijvoorbeeld afmetingen in inches worden weergegeven. Is dat het geval, dan ga je naar Bestand > Opties > Geavanceerd > Weergeven > Afmetingen weergeven in eenheden van: > kies in uitklapmenu 'Centimeters' > klik op OK. Herstarten van Office is niet nodig, de weergave wordt meteen aangepast.

   Hopelijk heb ik hiermee voldoende geholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in