Siri, dé persoonlijke assistent op je iPhone, iPad en iPod touch

Toen Apple vorig jaar Siri introduceerde op de iPhone 4S, bleek dat de functionaliteit niet op andere apparaten zou gaan verschijnen. Dit zou onder andere komen doordat de chip er niet voor aangepast is. Dat was bij de iPhone 4S wel het geval. Apple kondigde afgelopen juli nog aan dat Siri naar de nieuwe iPad zou gaan komen. En vorige maand heeft Apple laten weten dat de nieuwe iPod touch (vijfde generatie) en natuurlijk de iPhone 5 zullen beschikken over de virtuele spraakassistent. Mooi dat Apple het nu op relatief veel apparaten beschikbaar heeft gesteld. Maar, wat is Siri eigenlijk precies?

Siri is voor veel gebruikers die het hebben, als een echte assistent. Daar is het ook voor bedoeld. Het is echter niet zo’n saaie assistent met een robotstem. Nee, Siri heeft eigenschappen van een echt mens. Hoewel ze zelfs tijdens het WWDC 2012 in het intro zei dat ze geen emoties heeft omdat ze dat nog niet geprogrammeerd is bij haar, kan ze wel goed helpen, ook bij situaties waarbij emoties een rol spelen.
Als je Siri iets vraagt, kun je soms de grappigste antwoorden terug krijgen. Hieronder zie je een paar voorbeelden van Funny Siri Quotes.
Je ziet, Siri kan voor veel lol zorgen. Maar wat is precies het nut buiten de lol? Want het is en blijft een assistent. Dus het is logisch dat je ook moet kunnen vragen of ze bijvoorbeeld een activiteit voor je inplant. Siri is zelfs zo ‘slim’ dat je ook zo kunt inplannen dat je genoeg tijd hebt enzo;
Stel, je wilt de volgende activiteit plannen:
Naar mijn werk gaan (maandag om 15:00)
Dan kun je bijvoorbeeld zeggen (Engels):
Jij: Siri, do I have anything on my schedule, at 3 PM today?
Siri: Yes, from 08:30 to 15:20 you have school.
Jij: Can you make an appointment to go to my work after 15:20?
Siri: OK, I scheduled it (sheet met agenda-activiteit).
Jij: Can you also call my boss?
Enz. enz.
Wat je in het gesprek ziet en verwacht dat Siri doet, is dat ze vertelt dat je al een activiteit hebt dat nog bezig is voor je kunt werken, dus je besluit je werk maar even te verplaatsen naar 20 minuten later. Siri herkent automatisch waar je werk is, als dat in je contactinformatie staat (‘Settings’ > ‘General’ > ‘Siri’ > ‘My Info’). Hetzelfde geldt voor het bellen van je baas, als zijn contactnaam ook ongeveer zo is. Zelfs als je alleen ‘boss’ als naam hebt ofzo, dan kun je alsnog gewoon zeggen ‘my boss’ (met ‘my’ dus). En als je zegt dat je je moeder wilt bellen en zij staat in je familielijst van je eigen contactinformatie, dan weet Siri dus wie dat is.
Siri is dus heel erg handig. Veel gebruikers zeggen dan ook dat het zelfs gewoon prima werkt op een rumoerige plek. Helaas – en nu komt het – heb je áltijd internet nodig, wil je Siri gebruiken. Hetzelfde geldt voor Voice Dictation. Als je zonder internet Siri opstart (door de thuisknop ingedrukt te houden), krijg je de melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de server.
 
Hoewel ik Siri zelf nog niet heb kunnen uitproberen doordat ik de nieuwe iPod touch nog niet heb, ben ik wel heel erg benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in