Sociaal muzieknetwerk Ping nu definitief gesloten

Apple kondigde bij haar laatste keynote, op 12 september, aan dat het sociale muzieknetwerk iTunes Ping eind september zijn deuren zou gaan sluiten. Hoewel hij vandaag nog wel open is geweest, kon later op de avond niemand er meer in komen.

Bij een eerder interview met CEO Tim Cook liet hij al weten dat Ping nooit echt een succes is geweest zoals waar ze op hadden gehoopt. Het sociale muzieknetwerk was bedoeld om artiesten te volgen. Gebruikers konden, wanneer ze muziek aanschaften, automatisch een berichtje laten sturen waarin staat dat ze dat album/die song hebben gekocht. Helaas viel dit bij heel weinig gebruikers in de smaak.

iTunes Ping werd op 1 september 2010 geïntroduceerd als onderdeel van iTunes 10. Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk gebruik te maken van de dienst. Hiervoor is wel weer Facebook en Twitter-integratie in de plaats gekomen. Deze is aan iOS 6 toegevoegd en al langer beschikbaar in iTunes. Mogelijk zal dit met iTunes 11, welke deze maand verwacht wordt, flink uitgebreidt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in