Storingen bij iMessage, FaceTime en App Store (update)

Momenteel blijkt er een storing te zijn bij iMessage en de App Store. Dat meldt iPhoneclub.


In de App Store-app op de iPhone lukt het niet om de inhoud te laden en bij iMessage komen berichten niet aan. Het is bij iMessage al de zoveelste keer in korte tijd dat er problemen ontstaan. Ook op de desktop zijn er problemen met het laden van app-content. 
Ook in FaceTime, de videobeldienst applicatie blijkt problemen te hebben.
Het is onduidelijk wanneer het probleem opgelost is. Waarschijnlijk zal dat niet lang duren. Ik laat het weten wanneer de problemen opgelost zijn.

                                                    

Update: de problemen blijken inmiddels al groter dan ze al waren; de volgende diensten zijn nu beperkt of helemaal niet bruikbaar:

  • iMessage
  • FaceTime
  • App Store, iTunes, iBookstore, Podcasts (store)
  • Game Center
  • iTunes Match
Op de iCloud Systemstatus-pagina is momenteel het volgende te zien:
icloud storing
Het is opvallend dat iCloud zoveel problemen in één keer toont. Voor Apple’s doen, althans. Afgelopen september waren er ook al problemen met iMessage, toen berichten zoekgeraakt waren en tevens berichten die nooit bezorgd werden.

Wel is er momenteel een goede reden te bedenken voor de problemen. Vannacht raasde orkaan Sandy door de Verenigde Staten. Ook North Carolina, waar Apple’s datacenter gevestigd is, bevindt zich daar. Wat de directe oorzaak mag wezen, is helaas nog niet bekend.

Update 2: De problemen lijken te zijn opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in