Aantal voor iPhone 5 geoptimaliseerde apps nog vrij beperkt

Hoewel de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch inmiddels al een tijdje verkrijgbaar zijn, is het aantal applicaties en games dat aangepast is aan het 4-inch grote scherm, lijken er nog erg veel te zijn die de ondersteuning nog niet hebben. Dit maakt het voor gebruikers minder aantrekkelijk om die niet te kopen of te downloaden.

Er zijn al wel relatief veel applicaties en games aangepast, zoals bijvoorbeeld Angry Birds Space en Angry Birds Star Wars. Ook Twitter, Tweetbot, Facebook enzovoorts zijn al aangepast. Apple heeft in de App Store een extra sectie waar je alle voor het grotere scherm aangepaste applicaties en games kunt vinden. Als je die lijst doorspit, merk je wel dat er in korte tijd vrij veel aangepast zijn. Toch zijn er nog bepaalde apps en games waarbij dit niet zo is.
Denk bijvoorbeeld aan de YouTube-app. Deze introduceerde Google in september ter vervanging van de YouTube-app die sinds iOS 6 weggehaald is vanwege het verlopen van het contract tussen Apple en Google. Hij is nog niet aangepast voor het grotere scherm, terwijl enkele andere apps van Google al wel aangepast zijn (o.a. Chrome en Google Zoeken).
Zo zijn er nog veel meer applicaties die aangepast moeten worden. Vooral bij games waarbij je de horizontale stand moet gebruiken, is spelen vrij ongemakkelijk. Je kunt moeilijker bij de besturingselementen door de zwarte balken.
Wat vindt jij? Moeten ontwikkelaars perse hun apps/games zodanig aanpassen dat ze geschikt zijn voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch? Reageer! Alleen iPhone 5- en/of iPod touch 5 gebruikers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in