[ADV] ‘Payleven app beschikbaar in App Store’

Amsterdam, 1 november 2012 – De betaalapp van payleven is vanaf nu rechtstreeks en kosteloos te downloaden vanuit de App Store. In combinatie met de gratis kaartlezer kan een ondernemer in een paar simpele stappen zijn iPhone of iPad ombouwen tot mobiel betaalapparaat, en altijd en overal voordelig kaartbetalingen accepteren.
De plug & play-oplossing werkt eenvoudig: de betaalgegevens worden in app ingevuld, de bankpas of creditcard wordt door de lezer gehaald en de klant zet met zijn vinger een handtekening op het scherm van de smartphone of tablet van de ondernemer. Het betaalbewijs wordt vervolgens per e-mail verstuurd naar de klant. De ondernemer kan met de app ook altijd inzicht krijgen in de verwerkte transacties, en het transactiebedrag zo nodig gemakkelijk terugstorten aan de klant.
Groot voordeel van payleven is dat er geen service-, onderhouds-, of abonnementskosten zijn. Er wordt alleen een vergoeding van 2,95% per transactie gerekend, waardoor de ondernemer nergens aan vastzit. De
betaalmethode vormt hiermee een laagdrempelig en aantrekkelijk alternatief voor een pinapparaat, ideaal voor kleine ondernemers die een wisselende omzet hebben of seizoensgebonden zijn. Het betaalsysteem, dat behalve met iOS ook compatibel is met Android, is compleet draadloos en mobiel, en daardoor ook voor ondernemers die ambulant werken een uitkomst.
Sinds de lancering in september hebben al enkele honderden ondernemers zich aangemeld voor de betaaloplossing. Behalve bij fietsenmakers, rijscholen, fotostudio’s en thuiskappers kunnen consumenten in Nederland nu onder andere al met payleven afrekenen bij een cupcakeboetiek, een markthandelaar in poppenkleertjes en een verhuurder van boten.
Payleven heeft onlangs tevens de komst van een Chip & PIN-oplossing in Nederland aangekondigd. Met behulp van een bluetooth dongle kan een ondernemer zijn klanten laten pinnen, net als bij een traditionele pinautomaat, maar dan met de voordelen van payleven. Het nieuwe systeem zal alle reguliere Maestro en V PAY pinpassen en creditcards als MasterCard en Visa ondersteunen. De registratie hiervoor is inmiddels begonnen via www.payleven.nl. De Chip & PIN-hardware zal naar verwachting binnen enkele weken in Nederland beschikbaar zijn.

2 REACTIES

  1. we gaan met de tijd mee zo te zien.
    Maar een bedrijf heeft geen behoefte om met payleven in zee te gaan en dat is Windows
    ze willen niet de app maken voor payleven wat een flut bedrijf zeg ,beloven en niet nakomen.. typies Windows dwarsliggers.

    • Hmm, dat wist ik dus eigenlijk niet. Ik dacht dat Windows juist heel gemakkelijk was met dat soort dingen. Ziet er in ieder geval naar uit dat Windows-gebruikers dus niet van de voordelen zullen kunnen gaan genieten.

      Hopelijk weet iemand Microsoft alsnog in de boot te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in