Apple brengt iOS 6.0.1 uit

Apple heeft zojuist iOS 6.0.1 voor iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht, welke verbeteringen aanbrengt die betrekking hebben tot het volgende:

 • Draadloos uitvoeren van software-updates.
 • Horizontale strepen op het virtuele toetsenbord.
 • Cameraflitser.
 • Betrouwbaarheid bij WPA2 Wi-Fi-netwerken op iPhone 5 en iPod touch 5G.
 • Toegang tot mobiele netwerken.
 • Schakelaar ‘Gebruik mobiele data’ voor iTunes Match.
 • Codeslot.
 • Exchange-vergaderingen.
Hoewel het op het eerste gezicht geen bijzondere verbeteringen zijn, zit er voor veel mensen op z’n minst toch wel één bij waar ze iets aan hebben. Zo meldden veel gebruikers de afgelopen weken dat het toetsenbord rare strepen toont, dat de schakelaar voor mobiele data constant uitviel bij iTunes Match en tot slot zijn er ook veel problemen gemeld met Exchange.
De update is 36,6 MB groot op de iPod touch van de vijfde generatie. Waarschijnlijk verschilt het van de andere apparaten niet zo veel.
Daarnaast is ook de beta voor iOS 6.1 uitgebracht aan ontwikkelaars. Wat deze voor nieuwe functionaliteit biedt / problemen oplost, is echter nog niet bekend. Wanneer dit wel het geval is, verschijnt dat hier. Wel heeft Apple al laten weten dat het zoeken in de Map Kit verbeterd is. In het Map Kit-framework kunnen apps nu zoeken naar mapgebaseerde adressen en interessante plaatsen (POI’s). En naar verluidt komt er ondersteuning voor meer talen voor Siri.
iOS 6.0.1 is gratis te installeren door naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ te gaan. Aangeraden wordt om je iOS-apparaat op een lader te zetten tijdens het downloaden en installeren. Je hebt een apparaat met minimaal iOS 6 nodig.

[UPDATE]: Inmiddels is er al een relatief ‘grote’ aanpassing ontdekt bij iOS 6.1. Bij het afspelen van muziek vanaf het lockscreen wordt het betreffende album voortaan beter opgeschaald; de balken boven en onder passen zich nu zo aan dat het album er precies aanpast. Daarnaast is het uiterlijk van de Muziek-functionaliteit op het lockscreen nu hetzelfde als bij de nieuwe Muziek-app dat sinds iOS 6 gebruikt wordt.

2 REACTIES

  • Dat heeft helaas geen zin voor mij, omdat ik al een nieuwe iPod touch heb (vijfde generatie). 😛 Maar het is vooral dat ik niet meer aan jailbreaking doe, omdat het in het 'verleden' mijn batterij als een tierelier leegslurpte. Heb toen besloten het gewoon niet meer te doen. 🙂

   Wel bedankt voor de tip! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in