Apple brengt iOS 6.1 beta 2 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de tweede betaversie voor iOS 6.1 uitgebracht aan ontwikkelaars.


Één van de vernieuwingen in de beta, is dat de intro van Passbook nu aangepast is, zoals je hieronder ziet (links is van voorheen en rechts het nieuwe):

Men vermoedt dat dit te maken heeft met Scott Forstalls vertrek onlangs. Daardoor zou er besloten zijn om alles helemaal om te gooien. Of we dadelijk met iOS 7 een compleet redesign krijgen, is misschien nog weleens mogelijk, als je ziet wat ze met de Passbook-app hebben gedaan. Passbook is een applicatie waarin je al je coupons, vliegtickets enzovoorts kunt bewaren. In Nederland is het nog vrij beperkt, met name doordat niet iedere winkel over de apparatuur beschikt om pasjes te scannen; dit gaat namelijk niet met een barcodescanner, maar wel bijvoorbeeld met een smartphone.

Er is ook een beta voor Apple TV-software uitgebracht aan ontwikkelaars.

Eerder schreef ik al over enkele ontdekte  functionaliteit in iOS 6.1, zoals aangepast muziekknoppen op het lockscreen (die nu hetzelfde zijn als die van de Muziek-app), ondersteuning voor het bestellen van bioscoopkaartjes met Siri, een grotere knop voor het doorgeven van fouten in Maps en tot slot zijn ook in het MapKit aanpassingen gedaan.

Naar verluidt zal iOS 6.1 in december of januari worden uitgebracht. Het kan natuurlijk langer duren, afhankelijk van hoe snel de problemen in de beta’s zijn opgelost. Of Siri nog in het Nederlands beschikbaar komt, lijkt vooralsnog niet iets waar we teveel op moeten hopen. Het kan natuurlijk zijn dat dit pas bij de officiële release mogelijk is, omdat Apple er misschien nog de puntjes op de ‘i’ op aan het zetten is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in