Batterijpercentage iPod touch

Wat je hier links ziet, ken je vast wel. Het is het batterijpercentage dat instelbaar is op de iPhone 3GS en hoger en iedere iPad. Maar hoe zit het met de iPod touch??? Die heeft de functie namelijk nooit gehad. Reden hiervoor is dat de batterij stukken sneller leeggaat dan bij een iPhone en iPad. Apple wil niet dat mensen dit merken, dus hebben ze het batterijpercentage er niet op gezet. Maar wat nou als je er wel van gebruik wilt maken? Sowieso, de vijfde generatie iPod touch gaat al veel langer mee dan de vorige generatie. Die is het dus wel waard om over het percentage te beschikken. Via een omweggetje is het heel gemakkelijk om dit te activeren op je iPod touch.

Er zijn tegenwoordig veel programma’s waarmee je de ‘codes’ van iOS kunt aanpassen naar eigen wens. Één van die programma’s is iBackupBot. Het idee van dit programma is dat je een backup maakt (in iTunes), deze laadt in iBackupBot en vanuit daar alle programmacodes aan kunt passen. Met een paar regeltjes code kun je onder andere het batterijpercentage toevoegen op je iPod touch, die je in het bestand ‘Library/Preferences/com.apple.springboard.plist’ achter  <dict> moet zetten:

<key>SBShowBatteryLevel</key><true/>

Zorg dat de regeltjes tekst op dezelfde manier uitgelijnd zijn als de rest van de lijst (overal waar ‘<key>…</key>‘ staat). Op die manier is het makkelijker om hem terug te vinden. Je kunt trouwens je eigen providernaam kiezen, met behulp van de volgende code:

<key>SBFakeCarrier</key><string>Hier kun je neerzetten wat je wilt</string>

Voor hier geldt exact hetzelfde: zorg dat het goed uitgelijnd is t.o.v. de rest en dat het sowieso ergens achter <dict> staat. Daarnaast moet je een stukje tekst verzinnen dat zo kort mogelijk is. Sterker nog, beter kies je een woord / naam van rond de 5 letters. Anders past het niet, vanwege het Wi-Fi-icoon (of LTE, 3G, EDGE, VPN etc.), het icoontje voor Niet Storen (iOS 6 of hoger) en de klok.
Nadat je dit hebt gedaan, hoef je maar op te slaan met bijvoorbeeld <Ctrl + S>. Klik daarna met je rechtermuisknop op je iPod touch en dan op ‘Restore’. De backup met de aangepaste code wordt dan teruggezet. Dit neemt maximaal 2 minuten tijd in beslag ongeveer. Daarna is je iPod touch klaar voor gebruik met het batterijpercentage. Het zou er zo uit moeten zien in je statusbalk. Let op dat als je je toestel van de lader haalt, het percentage áltijd meteen op 99% staat. 100% zie je alleen als hij nog aan de lader ligt en volledig opgeladen is.

Nadeel is echter dat je geen schakelaar terug kunt vinden onder ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Gebruik’, wat bij de iPhone en iPad wel het geval is. Dus als je het niet meer wilt gebruiken, dan zul je iBackupBot weer moeten gebruiken en de regeltjes code die je hebt moeten toevoegen juist weer weghalen. Hierna backup je weer met ‘Restore’ (rechtermuisklik op iPod touch) en je bent klaar.

Het batterijpercentage maakt je toestel absoluut niet slomer. Het is immers een feature die alleen kijkt naar hoeveel batterij je nog over hebt. Als je VoiceOver gebruikt om tekst op te laten lezen, en je tikt op de statusbalk, wordt ook het batterijpercentage opgelezen. Dus het enige dat verandert met de regeltjes code, is dat er in de statusbalk een percentage links van de batterij staat.
Hoewel het niet zozeer een toegevoegde waarde heeft, vinden veel mensen een preciezer getal toch fijner. Met third-party applicaties is dat mogelijk, maar dat kost extra veel tijd.
Met behulp van de uitleg in dit artikel kun je ook gaan uitzoeken waar alle andere codes voor dienen. Maar let op! Pas niets zomaar aan, zonder dat je enige kennis hebt hiervan. Zoek het desnoods even op via internet. Gebruik hiervoor als zoekterm: ‘<functie> iBackupBot’ (bijv. ‘batterypercentage iBackupBot’).
Dutch Tech Blog is niet aansprakelijk voor problemen met iOS-apparaten. Zorg altijd dat je zelf voorbereid bent op bijvoorbeeld schade aan backups; maak een backup in iTunes / iCloud en gebruik daarnaast de exacte uitleg van internet. Schrijf je één teken verkeerd, dan kan een probleem in een klein hoekje zitten.

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat dit soort praktijken tot een verlies van je garantie zouden kunnen leiden, is dit niet waar. Het gaat tenslotte niet om een jailbreak. Je past iOS aan, maar kunt het zeer gemakkelijk weer weghalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in