Het nieuwe pinnen met behulp van smartphone: payleven start samenwerking met taxicoöperatie St. Job

Amsterdam, 26 november 2012 – Payleven, de aanbieder van betaaloplossingen met behulp van de smartphone, kondigt vandaag een samenwerking met taxicoöperatie St. Job aan. Daarmee zet de startup vlak voor de landelijke lancering van zijn nieuwe PIN betaalsysteem de volgende stap in de verovering van de Nederlandse markt.

Vanaf begin volgend jaar kunnen klanten van St. Job, een coöperatieve taxionderneming uit Rotterdam met honderdvijftig chauffeurs, afrekenen met het PIN-systeem van payleven. De organisatie zal daarmee de eerste Nederlandse taximaatschappij zijn die met deze nieuwe betaalmethode gaat werken. Het systeem werkt met een betaalapp voor de smartphone of tablet van de chauffeur, en een bluetooth pinkastje dat hieraan gekoppeld wordt. Consumenten dippen hun bankpas of creditcard in het pinkastje, waarna men de pincode hierop invoert. De betaling gaat dus geheel volgens het principe van ‘het nieuwe pinnen’.

Patrick Hurenkamp, oprichter van payleven in Nederland: “We zijn erg trots om St. Job aan te mogen kondigen als een van onze eerste grote klanten. De lancering van onze nieuwe PIN-oplossing is voor ons een belangrijk moment, en de taxi’s van St. Job zijn wat ons betreft de perfecte manier om het nieuwe systeem aan het Nederlandse publiek te onthullen.”

St. Job-voorzitter Mike van Wanum: “Onze mensen zijn erg positief over deze samenwerking. Het biedt gemak voor onze klanten en tegelijkertijd een stuk veiligheid voor de chauffeurs, wat voor ons erg belangrijk is gezien het aantal roofincidenten in de taxiwereld de afgelopen tijd. Omdat onze chauffeurs met dit systeem geen hoge aanschafprijs hoeven te betalen én geen vaste kosten hebben, is dit voor ons een ideale oplossing. We verwachten dat snel meer taxicentrales in het land zullen volgen.”

Voor payleven vormt de samenwerking slechts het begin van zijn verdere uitrol. Het bedrijf werkt momenteel aan een aantal andere grote samenwerkingen in Nederland, en is al begonnen met de pre-registratie voor zijn nieuwe betaalsysteem op www.payleven.nl. “Pinnen is waar de Nederlandse consument behoefte aan heeft. We zijn nu de eerste speler op de markt met een volwaardige pinoplossing via de smartphone. Niet alleen ondernemers zullen dus profiteren van deze laagdrempelige methode, ook de consument kan zo op nog meer plekken elektronisch gaan betalen,” aldus Hurenkamp.

www.payleven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in