iTunes donaties voor slachtoffers orkaan Sandy

Apple heeft een pagina in iTunes geopend, waar je geld kunt doneren aan het Rode Kruis. De pagina is alleen te bekijken in de Amerikaanse versie van iTunes. Heb je geen Amerikaans iTunes-account en wil je toch doneren, dan is er het hiernaast afgebeelde Letterpress t-shirt. Ontwikkelaar Atebits van het letterspelletje Letterpress gaat alles wat hij met de t-shirts verdient doneren aan het Rode Kruis. Beide acties zijn bedoeld om slachtoffers van de orkaan Sandy te helpen.

De orkaan heeft al 33 mensenlevens geëist, leidde tot miljarden dollars schade en zorgde ervoor dat 8 miljoen mensen zonder elektriciteit zitten. Bijna 7 miljoen hebben nog steeds geen elektriciteit.
Apple heeft daarom een donatiesysteem geopend, waar je tussen de 5 en 200 dollar kunt overmaken via je iTunes-account. Apple zal vervolgens 100 procent van de donaties overmaken naar het Amerikaanse Rode Kruis. Dat gebeurt anoniem, zodat je later geen spam krijgt om nog meer geld te doneren. Apple heeft wel vaker iTunes gebruikt voor donaties, bijvoorbeeld na de aardbeving en tsunami in Japan (maart 2011) en de aardbevingen in Haiti (2010). Bij Haiti kwam de mogelijkheid om vanuit de Nederlandse iTunes Store geld te doneren een paar dagen later pas beschikbaar.
Ook waren er destijds acties van appontwikkelaars, zoals Indie+Relief. Wat het Letterpress t-shirt betreft: die is in zilver en zwart verkrijgbaar. Elk shirt kost 22 dollar en is vanaf 5 november te bestellen. De t-shirts worden gemaakt door United Pixelworks en zijn verkrijgbaar in meerdere dames- en herenmaten.
Bron: iPhoneclub
Het is natuurlijk niet niks om te moeten kiezen uit één van bovenstaande bedragen, maar je doet er zeker goed aan om iets te doneren. Daarmee help je de slachtoffers die de gevolgen van een zware orkaan hebben moeten trotseren.
Hoewel het in Nederland nog niet mogelijk is om gebruik te maken van de donatie functionaliteit, kun je wel een Amerikaans iTunes-account maken zonder problemen. Hiervoor verwijs ik je graag door naar Google.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in