Kaspersky helpt Facebook veilig te houden

Kaspersky Lab

Facebook is in korte tijd enorm populair geworden. Het is natuurlijk een uniek concept: in een oogopslag kun je zien waar je vrienden zich mee bezighouden, vakantiefoto’s bekijken en leuke filmpjes en artikelen delen. Helaas hebben computercriminelen dit ook door en wordt de populaire website in toenemende mate geïnfecteerd met virussen en spyware. De verleiding is erg groot om op een link te klikken die op Facebook door een vriend gedeeld wordt. Juist omdat het van een bekende afkomstig lijkt te zijn, ga je ervanuit dat deze veilig is en geen virussen verspreidt. Helaas worden veel van deze links, ook op Facebook, verspreidt door malware en wordt deze buiten medeweten van jouw Facebook-vriend gedeeld.


Door een nieuwe samenwerking tussen Facebook en Kaspersky Antivirus wordt het grootste deel van deze neplinks tijdig opgemerkt en onschadelijk gemaakt. Kaspersky is een van de grootste ontwikkelaars van antivirussoftware. Dag en nacht zijn er ruim 800 experts gewerkt aan de bestrijding van cybercriminaliteit. Om een idee te geven van de omvang van het probleem: dagelijks analyseren deze experts meer dan 125.000 bedreigingen. 
Als Facebook-gebruikers nu een door vrienden gedeelde link aanklikken of verder verspreiden wordt deze eerst razendsnel vergeleken met de database van Kaspersky, waar alle bekende virussen en kwaadaardige webpagina’s op geregistreerd staan. Als een gebruiker of het punt staat om een kwaadaardige link te openen en te delen met zijn vrienden wordt direct actie ondernomen. De gebruiker wordt in kennis gesteld en de link wordt onschadelijk gemaakt. Hiermee wordt de verspreiding van kwaadaardige links een halt toegeroepen en de persoonlijke gegevens van de gebruiker beschermd.
Op een speciale Facebook Security-pagina geeft Kaspersky advies en tips over het voorkomen van virussen en andere malware. Want ook buiten Facebook wordt door criminelen geaasd op de persoonlijke gegevens van websurfers. Door de adviezen op te volgen en door goede anivirussoftware te gebruiken kan je het risico echter tot een minimum beperken.
Met dank aan Kaspersky Lab Benelux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in