NetMeterProject, een project door NYX Solutions UG

Ooit gehoord van NetMeterProject? Het project is bedacht om toegankelijke netwerken in kaart te brengen op een simpele en handige manier. Hierdoor kun je bepalen of het bereik bij jou wel goed is.

Mensen die graag willen bijdragen aan het project, kunnen dat doen met behulp van de Android-app “NetMeterClient”, welke hierin opgenomen wordt als ruwe data in het proces van mapgeneratie.
Het doel achter het project is dat je kunt vergelijken tussen mobiele netwerkproviders en types (bijv. EDGE, HSDPA) in een gewenste regio. Dit is mogelijk geworden door de bijdragen die mensen leveren, waarvandaan netwerkgegevens verzameld wordt (ook wel ‘samples’ genoemd).
Momenteel zijn er nog niet genoeg ‘samples’ verzameld voor Nederland om een goede vergelijking te laten zien, maar als je op de website naar Duitsland gaat, kun je al een beetje zien in welke richting het dadelijk ook in Nederland moet gaan komen. Als je zelf bijdraagt aan het project, help je NetMeterProject om voor veel meer netwerkgegevens te zorgen.
De complete netwerkdekking van mobiele netwerken is beschikbaar op de website van het NetMeterProject en wordt iedere dag geüpdated. De applicatie en website zijn beide binnenkort beschikbaar in het Nederlands.

Meer informatie: NetMeterProject
Android applicatie: NetMeterClient (gratis, Android 2.2 vereist)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in